7800 посетиха музея на Ванга през 2009 г., призоваха всички, които са имали срещи с нея приживе, да ги опишат и изпратят

05 януари 2010 00:08   3735 прочита
Ванга
Ванга


Ванга

7800 гости на Петрич са посетили къщата-музей на Ванга през 2009 година, обяви вчера уредничката Севда Георгиева. Най-много са били чужденците от Русия, Украйна, Испания и Англия, посетители са регистрирани от Чили, Бразилия и Индия. Георгиева вчера лансира нова инициатива, според която всеки, който е имал среща с Ванга приживе, да напише разказ за впечатленията си от пророчицата и да го изпрати или лично донесе в музея, където ще бъдат съхранявани и поколенията да могат да се запознаят с всички спомени.

Най-известният посетител за миналата година е бил президентът на световната шахматна федерация Кирсан Илюмжинов, който е и президент на автономната република Калмикия. Сред по-важните инициативи за миналата година в музея бяха изложените гоблени, подарени на Ванга, билковите рецепти, предсказанията и посланията й, икони и други, които са преминали при сериозен интерес, както и тв филм за пророчицата.


Още за: Ванга   музей   посетители   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар