70 години от победата над фашизма отбелязва община Благоевград на 9 май

08 май 2015 10:15   3 коментара   7522 прочита


Община Благоевград ще отбележи 70- годишнината от победата над хитлерофашизма и края на Втората световна война на 9 май. Ритуалът по полагане на цветя в памет на загиналите във войната ще се проведе от 10: 00 часа пред паметната плоча на площад „Георги Измирлиев”.

На 9 май 1945 г. с подписването на капитулацията на Германия завършва Втората световна война. Военните действия се водят на територията на 4 континента и в нея са въвлечени 61 държави.

Във втората фаза на войната се включват над 6 000 души от Югозападна България. От региона на Благоевград в сраженията участват над 2 300. Стотици от тях падат убити и записват имената си в пантеона на героите.

„Нашите герои” е името на форума, посветен на 70-годишнината от участието на България във войната срещу нацистка Германия. Той ще се проведе в конферентната зала на Регионален исторически музей- Благоевград на 9 май/ събота/, от 13:00 часа. Участие в дискусията ще вземат представители на РИМ – Благоевград, Югозападен университет „Нeoфит Рилски", СУ "Св. Климент Охридски", Съюз на ветераните от войните на България, Военно формирование 26 400, НХГ "Св. Св. Кирил и Методий”.

П. Попов


Още за: фашизма   Благоевград   май   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
08 Май 2015 11:35 | ИМА НЯМА
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

ИМАШЕ СДС, ВЕЧЕ ГО НЯМА, колкото и Рамадан Кънев да се опитва да възроди ! ИМАШЕ НДСВ, ВЕЧЕ ГО НЯМА, но Царя е още жив ! ИМАШЕ И ББЦ, ВЕЧЕ ГО НЯМА, но пък Бареков е евродепутат ! ЗА СЕГА ИМА ГЕРБ, но ако Цветанов стане библиотекар в пандиза, скоро и ГЕРБАДЖИЙТЕ НЯМА ДА ГИ ИМА ! АБВ - ТО Е ВЕЧЕ ИСТОРИЯ след театъра и цирка на "ГОЦЕ" Първанов ! Социалистическата идея винаги ще я има, докато свят светува, дали се харесва на лумпениадата, нас въобще не ни интересува. ПЕС и БСП завинаги


08 Май 2015 19:09 | до има няма
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

е тия партийки ги създаде комунистическата партия и след 10г. никой няма да се сеща за вас защото тук ще останат само роми.


08 Май 2015 20:41 | до горния
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

вятъра на промяната започва да духа от изток. като свъши какво да продават от държавата тогава бившите комунисти ще отидат на почивка я в Белене, а ткива дето ни вкараха в нато като джорж ГОЦЕ в СИБИР!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар