65-годишният леяр от завода за водомери в Петрич е с опасност да загуби окото си!

25 юли 2019 15:57   18347 прочита


Мраморната кариера в Градешница с акт за сериозно нарушение! И още подробности от Инспекция по труда за злополуките от последните дни...

Вчера приключи проверката в мраморната кариера в кресненското село Градешница, където преди 10 дни пострада 47-годишният Иван Чалъков. Мъжът бе опериран след като получи фрактура на лявата подбедрица, докато изпълняваше служебните си задължения и мраморен блок се стовари върху него. Веднага след инцидента екип На Инспекция по труда започна проверка, която приключи вчера.

"Инспекторите са установили 3 нарушения, за които са издали предписания. Има установено и 1 нарушение, за което са издали акт, който ще бъде в размер между 1500 и 15 000лв", съобщи за struma.com инж. Сл. Симидчийска - директор на Инспекция по труда Благоевград и допълни, че състоянието на пострадалия е стабилно и човекът се възстановява. Имал е сключен договор с фирма "Бумар" АД. До месец ще бъде издадено наказателно постановление и ще стане ясно какъв ще е размера на санкцията.

Не са добри новините по отношение на другият пострадал при трудова злополука - 65-годишният Димитър Караджов, който се заля с разтопен метал преди няколко дни в завода за водомери "Беласица" в Петрич. "Човекът вече е изведен от реанимация, но има сериозна опасност за едното му око.

Служителите са имали осигурени предпазни шлемове, но той не е ползвал своя, което не е нарушение на работодателя. Проверката все още продължава. Проверява се пещта и дали са проведени инструкции за безопасна работа", заяви Сл. Симидчийска. Инспекторите все още работят по злополуката в Петрич.

П. Пенева

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар