Новините на югозападна България
Уникален скандал в чалгата! Емилия за Коко Динев: Някакъв мухльо ме предал!  
   РегистрацияЗабравена парола

645 ученици чуха първия училищен звънец в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Симитли


16 септември 2019 15:38  2 коментара   4015 прочита645 ученици чуха първия училищен звънец в СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в Симитли. За първи път в класните стаи влизат 54 първокласници, разделени в три класа с ръководители Теменужка Цветанова, Татяна Николова и Мария Шалдева. Голям празник бе стартът на новата учебна година. Училищният двор се оживи от събраните деца, учители и родители, за да поставят новото начало. С помощта на своите учители, талантите на училището, както и децата от танцов ансамбъл „Веселие“ направиха цветна програма.

„Тази година шестнадесетият ден на септември ни събра в училищния двор, за да поставим началото на новата учебна година. Наоколо греят като слънца усмивките на нашите ученици, които нямат търпение да влязат в класните си стаи, а те ще ги посрещнат обновени, модерни и уютни. Обещаната и очаквана промяна е вече факт. По-голямата част от училищния двор е вече обновена, което нямаше да бъде възможно без абсолютната подкрепа на общинското ръководство в лицето на нашия всеотдаен кмет – г-н Апостол Апостолов, на когото искам да благодаря от мое име, от името на колегията, от щастливите деца и възторжените им родители.

И наред с вълнението от първия учебен ден, всички ние си представяме многообразието от дейности и прояви и иновативни учебни часове в кабинетите на открито. Щастливи сме да споделим всички свои празници и с г-н Стефан Апостолов. Отзовавайки се на нашите покани всеки път, той внася оптимизъм, доказвайки активната си съпричастност към нашето училище. И днес с гордост мога да кажа, че училището се предава като иновативно в очите на авторитетните институции с променения дворен интериор, с възможностите за развитие, изява на талантите на училището, както и с прекрасния ни екип. Мили ученици, колеги и родители, желая ви на първо място здраве, много щастливи моменти, успехи и сбъднати мечти! Честит първи учебен ден!“ С тези думи, директорът на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Симитли, Таня Янкова приветства за празника всички присъстващи.

Директорите на училището и учителите посрещнаха всички свои ученици и им пожелаха успех през новата учебна година. Много песни и танци направиха денят един от най- прекрасните за Община Симитли. По-големите посрещнаха най-малките обитатели на родното училище със специални приветствия и под звуците на първия училищен звънец трите класа първолаци в училището в Симитли за първи път влязоха в своите класни стаи.

Празника на училището уважиха: кметът - Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет Симитли – Владимир Христов, кметски наместници, както и народният представител – Стефан Апостолов.

Още за: ученици  училище  двор Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


2 коментара

16 септември 2019 22:54 | xxl
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Народния представител Апостолов да се върне в училище... за да се научи да чете!


17 септември 2019 09:46 | Браво
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Успех на всички ученици!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.