6000 петричани трябва да пътуват до Благоевград за справки и възражения

19 януари 2011 00:08   8 коментара   19103 прочита
Хр. Геoргиев
Хр. Геoргиев


Хр. Геoргиев

Предупреждение на зам. кметът Хр. Георгиев

Заповедта за кадастралната карта и кадастралния регистър на Петрич ще бъдат изложени в Благоевград и хората от южния град трябва в едномесечен срок да направят справки на място в областния град и да внесат възражения, ако има разминаване в данните, съобщи вчера зам. кметът Христо Георгиев. Това му е било заявено в телефонен разговор с представител на Службата по геодезия, картография и кадастър в областния център.

Тези, които не са успели да внесат възражения, след като благоевградската фирма “Родон” изготви картата, могат да го направят сега, като депозират жалбите си до служба “Кадастър” в Благоевград, която ще ги внесе в Административен съд - Благоевград за произнасяне.

Тези, които по една или друга причина не могат да обжалват, няма опасност да загубят имотите си. Според Георгиев и след едномесечния срок хората, ако констатират, че има разминаване, могат да отидат в службата в областния център, да попълнят съответните документи за изпуснати или непълни имоти и впоследствие да бъдат направени корекции с решение отново на Административния съд в Благоевград.

През 2009 година, както “Струма” писа, благоевградската фирма “Родон” изготви кадастралната карта и кадастралния регистър и веднага след това постъпиха 6000 възражения от жители на Петрич, недоволни от начина на вписване на имотите им. Колко от тях са приети, всеки ще разбере от кадастралната карта.

8 коментара
19 Януари 2011 07:50 | ааааааааааааа,
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

това вече е безобразие!!! ...
Погледнете колко възражения е имало! А представете си сега, още колко ще има! Тези от служба "Кадастър" ще си вземат парите за свършената работа, но не е ли по-правилно, плана да бъде изложен в Петрич!!! Един служител може да бъде командирован в Петрич за 2 седмици, вместо целия град да се "изсипе" в СЛУЖБАТА в Бл-д! И все пак пишете какви са законовите срокове за подаване на възражения!


19 Януари 2011 08:11 | kefal-REkefal
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Ей КЕФАЛИ, да знаете че има едно нещо дето му викат ИНТЕРНЕТ и там трябва да се ХОДИ/като се качи картата на ИНТЕРНЕТО/, но сигурно до вас не достига жицата..... а както каза един САШКО сигурно нямате и WiFi


19 Януари 2011 08:28 | до жорко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)


какво правим бе Жорко? Я вземи пак дръпни едно писмено слово в прослава на
Гюпката, заради който хората от общината ще пътуват 200км.
Да не забравиш и кмето, баш главатара. ууууу .....


19 Януари 2011 09:28 | Обективен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)


Според мене трябва да се изработи НОВА КАРТА !!


19 Януари 2011 19:04 | петрич
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Така е, изцяло нова карта трябва да се направи и този път да бъде по реални данни, а не по подадени измишльотини от Гюпката и Вельо. Ккаво са виновни гражданите, че тия двамцата изкрадоха и разпродадоха цялата общинска земя и сега искат да изкрадат и частната. Е, нема да стане. Айде, Гюпко, вместо да разтягаш локуми, колко ще бъде трудно картата да е в Благоевград, подайте верни данни. А между другото, дали от Благоевград не искат да дават картата тук, защото и там са се усетили, че с тая карта някой сериозно си беше "поиграл" в Петрич. В това кметство има достатъчно "художници-самодейци" в отдел ТСУ. Айде да не им изброявам имената сега, то целия град си ги знае кои са.


19 Януари 2011 20:37 | 112
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

стига с тая гюпка и с тоя дон вельо. Тук ората ви казват оти ке одите по дяволите за да си видите дали ги има имотите ви, а вие вместо да спретнете едно джангър срещу това несправедливост и дискриминациа на основа на местоживеене и по и най-провинция, вия ми плювате само а керванот си връи и ного му дреме за дон вельо и гюпката


20 Януари 2011 18:39 | до 112
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

То това е целта на Гюпката, бе, 112. Да се изкипри във вестника и да каже, че от Благоевград не дават картата в Петрич, а пък тъпите кефали да ревнат, че си я искат тука. Та така да свършат работата на Гюпката. А съвсем друг въпрос е, защо при съставянето на картата са допуснати толкова много и нелепи грешки. Това питам аз-защо още при изработването на кадастъра има толкова неточности? Кой е виновен? И как така при правенето на този кадастър от 2007-2008 не се събираха данни по самите терени и имоти, ами така изведнъж се "нарисува"тоя прословут кадастрален план? Намирисва тоя работа, ама мнооогго намирисва.....


21 Януари 2011 07:45 | 1
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Да.... това е то съвременнотото електронно обслужване на гражданите ....в реално време
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар