60% от учениците в Благоевград пият алкохол редовно, сочи анкета

22 март 2015 14:49   1 коментар   7007 прочита

Децата опитват за първи път на 13-15 години

Алкохол са опитвали 81% от учениците в Благоевград , които са на възраст от 13 до 18 години. А близо 60% от тях употребяват алкохол всеки ден. Тревожните данни са от анкетно проучване, направено сред 430 деца от 8-ми до 12 клас в 12 учебни заведения в Благоевград. Анкетата е проведена от Регионална здравна инспекция и местната Комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

"Данните стават още по стресиращи, когато се види възрастта, на която децата пробват алкохол за първи път – 13-15 години", сподели Бианка Равначка – главен експерт в РЗИ Благоевград. Анкетираните деца казват, че не срещат сериозни трудности да си поръчат алкохол в заведенията или да си купят от магазините. "Не е търсена лична карта на 46,3% от децата, купували алкохолни напитки", казаха още РЗИ, цитирани от "Труд". Обобщените резултати от анкетата показват, че децата в Благоевград пият на купони между 100 милилитра и литър алкохол, и се напиват от 1 до 10 пъти годишно.

Водещите причини за употреба на алкохол най-често са за забавление, от любопитство и заради натиск от обществото. Младежите са посочили като причини и проблеми в семейството, училище, самота, скука, отчаяние.


Още за: деца   алкохол   Благоевград   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
23 Март 2015 08:37 | Кеми
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Покажете го на кметчето- Насо Далаверата дето се тупа в гърдите. Освен чешмички, градинки и безмислени проектечета от които кареде с група общински съветници - друго нищо. Градът е абсолютно пропаднал - престъпността, дрогата и простотията са марката на Благоевград. А Насо поне в зарята го бива - еваларка "кметче".
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар