5000 лв. глоба за фирмата, чийто боклук се запали под АМ "Струма" край Дупница

24 януари 2020 16:58   5 коментара   6055 прочита


Районният съд в Дупница е потвърдил глоба в размер на 5000 лв., наложена на "Феникс-Дупница" от РИОСВ-Перник, за съхранение на отпадъци върху общински земеделски имот, съобщиха от съда. В депо на фирмата, под мост на автомагистрала "Струма", през август м.г. се запалиха вторични суровини, а пожарът наложи спиране на движението в двете посоки между Дупница и Бобошево и причини сериозни щети на съоръжението.

Делото е образувано по жалба на управителя на дружеството Кольо Илиев за допуснати от екоинспекцията процесуални нарушения при съставянето на наказателното постановление за налагане на глобата.

Проверката е била извършена по сигнал на Община Дупница през ноември 2018 година. Тогава било установено, че върху общински поземлен имот се съхраняват пластмасови отпадъци, пластмасови бидони и бали с отпадъци от блистери, пише 24 часа. Съставен е акт, а три месеца по-късно, през февруари 2019 г., и наказателно постановление

.Съдът е отхвърлил жалбата на Кольо Илиев като неоснователна, но е изменил основанието, на което е наложена санкцията. Според съдебния състав, нарушението се отнася до забраната за съхранение на отпадъци на неразрешени за това места. Съдът не е изменил размера на наложената санкция.

Решението на Районния съд може да се обжалва пред Кюстендилски административен съд, където вече е постъпила жалба срещу него, допълниха от съда.


Още за: глоба   фирма   Струма   Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
24 Януари 2020 19:02 | ц ц ц
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Запалиха мосто и накрая 5 бона.


24 Януари 2020 20:26 | Гражданин
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Кой ще плати ремонта и нервите на хиляди водачи, които трябваше да заобикалят заради този тиквеник??


24 Януари 2020 20:59 | Димитър
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Тия бали трябваше да изгорят в ТЕЦ-а ама...


24 Януари 2020 22:28 | До бърборковците
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Ало фирмата не е случайна и ремонта ще трябва да го заплатят българските роби (арбайтери). Вие кво искате хората просто правят пари, а вие ще плащате бакийте на тея от НС. Робския народ няма право на мнение, освен ако не си го купят преди това.


26 Януари 2020 07:20 | Нема такава държава
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Смях в залата... Щети за милиони, глоба от 5 бона
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар