500 лева парична гарнция за свободата на дрифтър от Петрич

04 октомври 2023 11:41   1 коментар   5292 прочита


500 лева парична гарнция за свободата на дрифтър от Петрич., това постанови петричкия районен съд. 

Асен С. застава пред магистратите с обвинение по член 325 от НК.  Петричанинът грубо е нарушил обществения ред. Правил е дрифт с автомобил "БМВ" на улица "Цар Борис" в центъра на южния град. 

Както подробно информирахме, Асен е карал с много висока скорост, извършил е непристойни действия, редица нарушения на Закона за движение по пътищата. В оживен участък с движение на превозни средства и пешеходци, той демонстрирал дрифтово шофиране - въртене на задните гуми на автомобила, поднасяне и навлизане в насрещната лента за движение.  С действията обвиняемият Асен е изразил явно неуважение към обществото и останалите участници в движението, категорични са от прокуратурата.  За осъщественото от обвиняемия престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода” до 3 години и „лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност“ по чл. 37, ал. 1, т. 7 от НК. 


Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
05 Октомври 2023 02:38 | !!!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ужас, какво правосъдие, циганина утре може да убие някой, кой съдия е отсъдил тази минимална глоба. Затвор минимум една година и конфискация на автомобила, примата тогава ще бъде по нисък от тревата !!°
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар