5 месеца затвор за перничанин, съжителствал с непълнолетна

21 февруари 2019 14:05   1 коментар   5859 прочита


Вчера, 20.02.2019 г., съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Перник и защитата на подсъдимия Р. С. (на 24 години), обвинен за извършено от него престъпление по чл. 191, ал. 1 от НК.

През 2015 г. подсъдимият С. се запознал с непълнолетната Г.А. Двамата се сприятелили, започнали да излизат заедно. Първоначално живеели отделно – всеки в дома си. Постепенно връзката им се задълбочила и прераснала в интимна.

В началото на м. август 2017 г., след като момичето навършило 14-годишна възраст, Р.С. се нанесъл да живее, в дома на родителите й в гр. Перник. Така заживели съпружески, без да са сключили граждански брак.

Месец по-късно - септември 2017 г., Г.А. спряла да посещава училище, тъй като забременяла. В тази връзка в отдел „Закрила на детето“ при дирекция „Социално подпомогане“ гр. Перник постъпил сигнал от директора на учебното заведение. По случая била извършена проверка.

Въпреки намесата на социалните институции, Г.А. и Р.С. продължили да живеят заедно. През м. април 2018 г. тя преждевременно родила момиче, което не било припознато от биологичния си баща Р.С.

Със сключеното с прокуратурата споразумение подсъдимият, който има предходни осъждания, се е признал за виновен за извършеното от него престъпление. Наложеното му наказание е пет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и „обществено порицание“, което да се изпълни чрез обявяване по местната телевизия „Кракра“ – Перник.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Г. Георгиев


Още за: затвор   защита   дом   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
21 Февруари 2019 14:32 | на
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

В Петрич полицаите се женят за малолетни
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар