5 м подпорна стена рухна в жк “Ален мак”, смачка 6 коли, няма човешки жертви

11 декември 2009 00:14   7378 прочита
Мими Велчева
Мими Велчева


Мими Велчева

Социалният работник Мими Велчева, собственик на най-пострадалия автомобил: От 2004 г. пишем молби до общината, отговарят ни, че няма пари, ще ги осъдя

Подпорна стена, дълга около 5 метра и висока 1,80 м, се срути в сряда около 21:53 ч. върху шест коли на паркинга пред бл.63 “Б” в квартал “Ален мак” в Благоевград, инцидентът е станал на метри от Професионалната гимназия по икономика. Живеещите в блока веднага позвънили на телефон 112 и шефът на Гражданска защита Петър Самарджиев изпратил екип на мястото. Установено е, че в различна степен са нанесени щети на шест автомобила, за щастие не е пострадал човек, има видими слягания на терена наоколо, пукнатини по шосето и стълбището, което води до икономическата гимназия.

Задължение на общината е да вземе мерки по отстраняването им, каза пред “Струма” Петър Самарджиев. Районът на “Бялата висота” в кв. “Ален мак” е известен от години с нестабилните земни пластове, заради които в началото на 90-те години бе спряно строителството на жилищни блокове. Обитатели на бл. 63 напомниха, че преди няколко години в участъка на стълбището е имало спукана водопроводна тръба, която дълго време не била оправена, и е възможно тогава течът да е предизвикал слягане на пластовете.

Завеждам дело срещу община Благоевград за причинените ни имуществени и неимуществени вреди, обяви вчера собственичката на най-пострадалата кола - главният експерт в Дирекция “Социално подпомагане” Мими Велчева. Колата - бял “Опел Астра”, се води на съпруга й Васил, но Мими изпитала първия стрес от известието на комшийката си, че стената е рухнала, и настоя да разкаже подробности за инцидента пред “Струма”:

Случи се към 21.00 часа вечерта в сряда и въпреки че целият блок го очакваме от доста години, много се притесних, особено когато разбрах от съседката, че нашата кола е най-пострадалата.


Още за: стена   инцидент   автомобил   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар