45 нови съдии са назначени в районните съдилища, четирима са в Пиринско

20 юни 2023 14:40   3 коментара   9667 прочита


45 нови съдии бяха назначени в 31 районни съдилища. Става дума за кандидати, класирали се в конкурса за първоначално назначаване в районните съдилища, обявен в началото на годината от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (СК на ВСС), съобщи lex.bg. 4 -има от тях са назначени в съдилищата на  Пиринско. В РС Разлог започна работа благоевграданинът Давид Гемеджийски,,заедно с колегите си  Диана Павлова и Кристиян Стоилов. В РС Петрич започна работа Петя Хантова 

В РС-Велинград отиват Ивета Петрова и Мая Средкова, в РС-Враца – Гергана Петрова и Петър Н. Петров, в РС-Добрич – Дияна Димитрова и Сузана Полизоева, в РС-Котел – Мария Грунова и Катерина Дедова, в РС-Кюстендил – Михаела Атанасова и Тина Йорданова, в РС-Кърджали – Асен Черешаров и Радостина Панчугова, в РС-Чирпан – Галя Динкова и Ивайло Енчев.

В районния съд в Ардино е назначен Боян Цонев, в РС-Балчик – Диана Пашова, в РС-Берковица – Деница Цветкова, в РС-Бяла Слатина – Любомир Върбев, в РС-Исперих – Чавдар Николов, в РС-Казанлък – Кристиан Баджаков, в РС-Кубрат – Петко Монев, в РС-Лом – Лилия Любенова-Димитрова, в РС-Нови пазар – Габриела Димитрова, в РС-Омуртаг – Тоня Пенева, в РС-Петрич – Петя Хантова, в РС-Плевен – Кристиан Колев, в РС-Провадия – Василена Драгиева, в РС-Раднево – Ростислава Петкова, в РС-Радомир – Габриела Младенова, в РС-Разград – Ивана Иванова, в РС-Свиленград – Радка Стоянова, в РС-Севлиево – Диана Хубенова, в РС-Стара Загора – Димитър Манджуров, в РС-Тетевен – Милен Ангелов и в РС-Червен бряг – Велислава Петранова.

В конкурса допуснатите кандидати бяха 517, на писмения изпит се явиха 423 души, от които 185 продължиха към устния изпит.

Съдийската колегия гласува и предварително изпълнение на решенията си за назначаването на новите съдии. Председателят на Комисията за атестирането и конкурсите Драгомир Кояджиков заяви, че това се налага, защото отлагането ще засегне работата на районните съдилища, особено една част от тях, които са подложени на сериозен кадрови дефицит и заради приключилите конкурси за повишаване в окръжните и административните съдилища. При тях са били назначени над 100 магистрати и така се е оголил щатът в редица районни съдилища.

Освен това, продължи Кояджиков, в някои от тях натовареността е висока и има опасност това да доведе до забавяне на делата, като цяло ще затрудни правораздавателният процес и ще се увеличи срокът за изготвяне на съдебните актове. Дори може да се стигне и до нарушение на случайното разпределение в някои районни съдилища, където работят по един-двама съдии.


Още за: съдии   пиринско   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
20 Юни 2023 15:07 | Симитли
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

И 400 да назначат на крадливите кметове никои не е потърсил отговорност за кражбите а те са за милиони.


20 Юни 2023 19:28 | Salvador
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Какви конкурси, какви пет лева?
Там всичките са с проекции!
Всеки един в ВСС си има хора и ги пробутва! Конкурс и има само за балъците! У Благовградско, намираш връзка с Магдало и си готов! Он ги назначава там всичките, без него и враче не може да прехвърчи!
Конкурс и....., нема думи, егати и лицемерието!


20 Юни 2023 19:40 | 112
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Kak taka Diana Pavlova s po nizka ocenka ot Suzana Polizoeva otiva v Razlog.....,
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар