40 пациенти се лекуват с усложнения от Ковид в МБАЛ Благоевград!  Ръководството със спешно писмо до РЗИ 

03 август 2022 10:50   4 коментара   10318 прочита


Броят на болните расте , нека другите 2 здравни заведения започнат да приемат болни 

40 са пациентите с коронавирусна инфекция, които имат нужда от болнично лечение и са настанени в МБАЛ Благоевград. Капацитета на вътрешно отделение е запълнен, там са настанени 20 пациценти, 12 са в Инфекциозно и останалите са разпределени в изолирани помещения в другите отделения.

Така болницата в Благоевград изпълнява заповедта на здравния министър да не се разкриват допълнителни отделения за ковидно болни. Броят на заразените обаче ежедневно расте, което затруднява работата на болницата затова от ръководството на МБАЛ са изпратили писмо и са уведомили РЗИ да вземат мерки и наредят на другите две здравни заведения "Пулс " и тубдиспансера да приемат болни, нуждаещи се от хоспитализация, това съобщиха от МБАЛ.

Ситуацията се усложнява. Ковидната вълна ни залива, но според лекарите този подвариант на Ковид е сравнително лек, по- опасен е за възрастните хора с придружаващи заболявания. Не отминава и децата, затова се очаква съвсем скоро да бъдат въведени по -драстични мерки, като носенето на маски в закрити помещения.

Днес броят на новозаразените в областта е 69. Вчера бяха над 100. Очаква се до края на август броят на болните да се увеличи драстично, затова лекарите предупреждават да се спазват мерките, познати от предишните ковид вълни- спазвайте дистанция, носете маски при струпване на много хора и търсете своевременна лекарска помощ. 
П. Стефанов 


Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
03 Август 2022 11:27 | Гражданин
Оценка:
-3
 (
11
 гласа)

Ако, Митев, по гербаджийски ли бъркаш в кацата отново?


03 Август 2022 19:36 | мнение
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Увеличавайте бройките господа доктори иначе няма 1000 лв. ковидни добавки. Всичко е заради това дами и господа сега плашат възрастните хора и хайде в болницата. Грешно е.


03 Август 2022 23:37 | ДГД
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

На ма…а ви във п….. а и на РЗИ и на доктори и на управляващи


05 Август 2022 12:42 | Гост
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

В РЗИ нямат нито един читав доктор - кви мерки, кви 5 лева ша вземат
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар