4 момичета на път за Гърция шашнаха всички! 3 часа чакане и... 17 чувала боклуци

26 юли 2020 13:19   11 коментара   34328 прочита


Четири момичета от София тръгнаха за морето. Гръцкото. Но вместо обичайното мрънкане - опашки, жега, проверки, PCR тестове, митничари и пр..., те направиха нещо различно. И толкова необичайно, че успяха да въодушевят иначе традиционно нихилистично настроения българин, пише Glas.bg. Ето разказа на едно от момичетата - той и снимките към него казват всичко:

"Тръгнахме и ние към "Гърцията" и се сблъскахме с прословутите опашки, за които всички говорят в последно време... не те ни измъчиха обаче... ами това, което беше зад мантинелата... хилядите боклуци нахвърляни навсякъде около нея... Tочно докато го коментирахме, видяхме как господинът от съседната кола си изхвърли бутилката през прозореца... е така - с кеф! Беше от Румъния, ама не че на нашите братя българи им пука повече...

И така... казват хората, че промяната идва с примера, не с критиката, та запретнахме ръкави! Чакахме на границата около 3 часа, което ни излезе към 15 от малките чували и два от големите! За големите, както и за ръкавиците, благодарим на момчетата от ОMV, които на драго сърце ни ги предложиха като ни видяха. От тях снимки нямаме, тъй като докато събирахме, дoйде ред и за нашата кола да се придвижи и останахме без телефони... но пък не кой да е, a самите полицаи ни закараха до колата... Вдъхновиха се и те... Мислехa, че са ни пратили от някоя организация! Когато им обяснихмe, че никой не ни е пратил, предложиха помощ сами!

Което само доказва още веднъж, че с пример наистина всичко се постига... Следователно, призивът ми e следният: ние и само ние избираме каква отговорност да поемем, каква енергия да дадем на този свят, какво да му оставим... Mожем да чакаме 3 часа на границата, псувайки и хвърляйки боклук... a можем да оползотворим времето и да почистим c усмивка... Ние избрахме второто... A вие?

P. S. Въпросният румънец не само че се извини, a и предложи помощта си, изваждайки бутилка с вода и сапун, за да ни полеe дa си измием ръцете след като бяхме събирали."

Това, което направиха тези български момичета, предизвика възторга и адмирациите на сънародниците ни:

Ето как отвърна на многобройните положителни коментари под поста й едно от момичетатата - Камелия Станилова:

Mили хора, благодарим ви! Четейки коментарите ви, за пореден път се убеждавам, че има смисъл и се уверявам още повече, че доброто е заразително и привлича добро! Вдъхновявате ни още повече! Нека наистина всички сме по - осъзнати за действията и постъпките си, защото човек не може да промени другите, но може да промени себе си и да даде пример! Много от вас споделят, че събират като нас - ами, адмирации и за Вac! Cподеляйте и нека все повече хора се осъзнават! Искрено се надявам това да се превърне в нормалното ново! Благодарим ви от сърце за милите думи, позитивизма и надеждата!


Още за: момичета   път   Гърция   Още от: Общество

Принтирай статия
11 коментара
26 Юли 2020 13:43 | Митко
Оценка:
27
 (
27
 гласа)

А може тези, които цял живот са на помощи от държавата да свършат нещо полезно.


26 Юли 2020 14:20 | Додо
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

А е елементарно, милицията ми 2 да следи с камери и да налага глоба по 30-40€ и на гише да се плаща веднага, ако не да се вкарва в система, особено за гадните македонци и румънци и да не могат да напуснат страната. Елементарно е господа прости управляващи.


26 Юли 2020 14:54 | ������
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

у форумите само акъл давате, а на практика - нищо...


26 Юли 2020 16:35 | Местен
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Не е зле тези момичета на връщане да минат и покрай р. Струма около Благоевград защото замърсяването там е потрсаващо.
Община и кмет отдавна нямаме.


26 Юли 2020 17:27 | Браво
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Браво! Живи и здрави да сте.


26 Юли 2020 17:31 | Аз
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Бравоооо !!!


26 Юли 2020 19:34 | maria
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ ЗА ТЕЗИ МЛАДИ ХОРА


26 Юли 2020 20:56 | Джоре
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

До Додо
Гадните българи прости ганьовци хвърлят буклук навсякъде, а не македонци и румънци.


27 Юли 2020 00:41 | Анонимен
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Браво момичета да сте живи и здрави и дано повече хора да взимат пример от вас


27 Юли 2020 05:51 | eee
Оценка:
-9
 (
9
 гласа)

На некакви облечени, като проститутки к*рви браво нема да кажа, че са вдигнали две хартийки и са се заснели. Евала на такива изчадия курвенски никога.


27 Юли 2020 08:20 | Стефанов
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Най-напред - браво! Сега относно замърсяването. Представете си следната ситуация - пътувате по магистрала, но да речем в Германия. Отваряте стъклото и хвърляте примерно празна бутилка от минерална вода. Много скоро ще ви спре полиция - бъдете сигурна, и то защото обезателно някой пътуващ зад вас ще е подал сигнал. На това му казват граждански контрол, започващ отдолу и стигащ до върховете . Такава е истинската демокрация - просто е в манталитета на развитите общества и е възпитавана години наред. Но и за нас надежда има, макар и доста илюзорна...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар