4 млн. лв. инвестира община Кресна в ремонти през 2020 г.

28 януари 2021 18:48   7 коментара   5331 прочита


Община Кресна инвестира над 4 милиона лева в подобряване на инфраструктура и средата за живот през миналата година по различни програми. На стадион „Перун” в града се изгради футболно игрище с размери 20/40 м, предназначено за групови игри. Към спортното съоръжение има зона за зрители с мобилни трибуни.

Най-мащабният проект бе ремонтът на сградата и прилежащото пространство в двора на СУ "Св. Паисий Хилендарски" на стойност 1 940 225 лв. без ДДС. В класните стаи са подменени ламината и интериорните врати. Направено е изкърпване, шпакловане и цялостно боядисване на помещенията и коридорите.

Обновени са санитарните помещения. Ремонтиран е и физкултурният салон, както и залата за тенис на маса. Ремонтиран е и покривът на училището.

На двора е построено футболно игрище с изкуствена трева, с осигурено отводняване. Източно от игрището са монтирани три сектора с метални трибуни за по 54 души всяка, общо за 162 зрители. Около терена и площадката за гимнастически упражнения е оформена пътека за бягане. Поставени са съоръжения за скок на дължина и троен скок с 40-метрова пътека за засилване и трап за приземяване, запълнен с пясък.

Изградени са комбинирани игрища за волейбол и баскетбол. В северната част на имота се разполага площадка за спорт на открито, оборудвана с модерни гимнастически уреди – троен лост, успоредка, лостове за лицеви опори и др.

По проект „Красива България” е извършен ремонт и в сградата на Община Кресна. Стойността му е 174 009 лева с ДДС. Обновени са санитарно-хигиенни и спомагателни помещения в сградата на кметството, предаде kmeta.bg. Доставен е асансьор, за да може сградата да отговаря на изискванията за достъпност на обществените сгради.

Сградата на община Кресна е построена през 1985 г. и представлява четириетажна постройка, в която се помещават общинската администрация, ВиК ЕООД гр. Кресна, Български пощи, Дирекция „Социално подпомагане” гр. Благоевград офис гр. Кресна, Общинска служба „Земеделие”, Бюро по труда гр. Кресна, Домашен социален патронаж, Пощенска банка България АД.

Целогодишно сградата се посещава от много хора, част от които са с увреждания и техния достъп беше възпрепятстван. С реализацията на проекта сградата най-сетне ще отговаря на изискванията за достъпност на обществените сгради.

Реконструкция е направена на водопроводната мрежа и на резервоар в село Стара Кресна. Там целевото финансиране е 1 621 786 лв. с ДДС.За укрепването на речния бряг на река Струма чрез възстановяване на подпорна стена с дължина 145 м бяха отпуснати 390 203,00 лв. с ДДС.

7 коментара
28 Януари 2021 19:08 | ДЖУМАЛИЯ.
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

нинджата е бил езрълнител. и ще видите колко ще кара ремонта като го знам как следи и държи за качеството. стои та гледаи.


28 Януари 2021 21:30 | Ръбъла
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Нищо не е това. Само Понката може да оправи Кресна. Той е европеец човек и много разбира. По цел ден дава акъл у фейсбук. Малко е дървен философ и то затва му викат Ръбъл. Досега не е посадил и едно дръвче за общественото благо, ама претенции големи. И внимавайте с него че е много умен и начетен езици знае, с тайните служби е колега и че ви съди.


29 Януари 2021 07:56 | da
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Хахах знаем си го Стоянчо. Филмиран е яко


29 Януари 2021 07:59 | КРЕСНА
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ПОНКАТА Е ПЪЛЕН ВЪЗДУХ.


29 Януари 2021 15:15 | До Джумалия
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Нинджата е направил много обекти и досега нито един не е бил с лошо качество!
Кресна с новия стадион и ремонтираното училище заприлича на европейски град!


29 Януари 2021 16:01 | Данчо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Е такова училище и спортни площадки никъде няма. Красота! Отлично свършена работа


29 Януари 2021 19:53 | циц
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Стоянчо какво подмолно куче е. По-далеч от такива психопати.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар