4-м паметник-чешма откриха в Микрево

03 юли 2012 00:09   1 коментар   7837 прочита
Паметникът-чешма
Паметникът-чешма


Паметникът-чешма

Заупокойна молитва в памет на всички мъртви от някогашното село Решково и техни потомци от горната маахала на село Микрево отслужи свещеник Васил Котев, като с нея откри и 4-метров паметник-чешма, който се посвещава на 100-годишнината от обезнаселяването на Решково и на Балканската война, когато селото е опожарено. Той е дарение от Кирил Манолев, потомък на стар род от Решково, и сина му Емануил, управител на благоевградската строителна фирма “Интертайм”. По думите на Кирил Манолев с него е изпълнил една своя мечта, която е стояла от 15 години в сърцето му. Събитието бе почетено и от общинския кмет на Струмяни Емил Илиев и кмета на Микрево Иван Божинов.

Паметникът е пред централния вход на гробищата и целта е да има едно общо място, където да се запали свещичка и за тези, чийто гробове не се помнят и не се знаят или пък по различни причини са изчезнали.

Паметникът се откроява с вида си, но впечатлява и основният му надпис, който гласи “Ние сме това, което вие ще бъдете, а вие сте това, което ние бяхме”. Има и добавка “Постоянно се молете”.


Още за: В. Котев   паметник   чешма   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
03 Юли 2012 23:20 | НЕПРИСЪСТВАЛИ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ЗАЩО БЕ КМЕТЕ, ДЕЛИШ ГОРНАТА МАХАЛА ОТ ДОЛНАТА, МНОГО ХОРА НАУЧАВАТ ОТ ВЕСТНИКА ЗА ТАЗИ БЛАГОРОДНА ИНИЦИАТИВА НА Г-Н МАНОЛЕВ/ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ/СЪЖАЛЯВАМЕ, ЧЕ НЕ СМЕ ОТДАЛИ ПОЧИТ С НАШЕТО ПРИСЪСТВИЕ НА ХОРАТА ЗАГИНАЛИ ЗА РЕШКОВО, КОИТО НИЕ НИКОГА НЯМА ДА ЗАБРАВИМ, ВЕЧНА ИМ ПАМЕТ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар