4 години след смъртта на 17-годишния моторист Иван от Петрич: Виновната шофьорка получи условна присъда

04 ноември 2019 15:17   7 коментара   29218 прочита
Снимка: илюстративна
Снимка: илюстративна


Снимка: илюстративна

Днес Окръжен съд – Благоевград осъди 25-годишна петричанка на една година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. Шофьорската ѝ книжка бе отнета и момичето няма да има право да шофира в период от 2 години. Тя бе обвинена и осъдена за причиняване на смърт по непредпазливост в транспорта, след като през август 2015 година, навлизайки в кръстовище в град Петрич, без да се огледа и да прецени риска, по непредпазливост е причинила смъртта на 17-годишния моторист Иван В. от същия град.

Присъдата подлежи на протест или обжалване пред Апелативен съд – София.

П. Пенева


Още за: моторист   срок   книжка   Още от: Общество

Принтирай статия
7 коментара
04 Ноември 2019 17:05 | Темида
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Егати правосъдието, непълнолетно дете без книжка се удря в кола която е с предимство и шофьорката виновна, че е карала по правилата....


05 Ноември 2019 03:34 | Васи
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

защо никой не споменава, че тази, правоспособна водачка” е имала книжка от месец. Дори и да е на път с предимство трябва да се огледа. Ако е направила това, нямаше да има удър, също ако е имала и малко повече опит.


05 Ноември 2019 04:37 | В М
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Ти пък случайно да не беше там, че да знаеш. Не съдете без да знаете. Аз бях зад момичето и тя нямаше никаква вина. И тя спря да е ясно на всички. Просто нашите глупави институции не са толкова компетентни и си измиват ръцете с невинните.


05 Ноември 2019 15:54 | Внимание!
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Кой купи на седемнадесетгодишно момче мотор? Защо седемнадесетгодишно момче кара мотор? Това законът ли го изисква!? Отговорностите са изкривени много по-рано от настъпването на тъжния край. И днес сме свидетели на събития с подобен потенциал, за съжаление.....


05 Ноември 2019 18:12 | Криси
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Когато сме на пешеходна, как учим децата??? Да се огледат и ако няма коли да преминат, нали??? А те не са ли с предимство? Около всяко училище, какво пише?, пазете децата” те бързат, те не се пазят, не мислят за последствията. Нали тя е правоспособна водачка, да гледа! Няма как някой да ме убеди че е намалила и е погледнала, как за секунди ще дойдат тези деца там е прав участък, няма как да погледнеш и да не видиш че идва мотор


06 Ноември 2019 12:16 | Няма православие
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Абе каква е тази наглост от страна на родителите на това момче! За една застраховка ще почерните живота на момичето! И сега като я осъдихте, синът ви оживя ли? Отгоре на всичкото момчето няма документи за правоспособност, а коментирате, че момичето е имало книжка от месец..... от месец или два ИМА ...не е като да НЯМА и да не знае правилата за движение!


06 Ноември 2019 12:19 | Потрес
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Когато си непълнолетен вечерния час е 22:30! Ако толкова са спазвали законите, по това време момчето ще си е било вкъщи, а не в 1 часа да прави фортуци по града!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар