33-годишната жена, причинила катастрофата в Благоевград, при която загина мотористът С. Андреев-Серго Майстора, влиза в съда

09 януари 2020 12:33   5 коментара   20920 прочита


Сергей се движел по булеварда с над 80 км./ч.,а младата дама направила непозволен "обратен завой".

Окръжна прокуратура – Благоевград е предала на съд Р.Я. по обвинение за извършено от нея престъпление. 33- годишната обвиняема Я. е правоспособен водач, притежава  категория „В“ за управление на МПС. Вечерта на 29.07.2018 г. жената шофирала лек автомобил „Ауди“ по бул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в гр. Благоевград в посока ж.п. гарата в града. Жената спряла в близост до пешеходна пътека, след което предприела маневра „обратен завой“, въпреки забраната за това. Междувременно по булеварда, в посока от гарата към хотел „Ален мак“, със скорост 82.8 км/ч, се движел мотоциклетистът Сергей А.-Серго Майстора, който също възнамерявал да направи обратен завой, поради което предприел изпреварване на автобус и навлязъл в насрещната лента за движение.

Виждайки, че лекият автомобил, управляван от обвиняемата Я., пресича двойната непрекъсната линия, А. се отклонил наляво. Натиснал спирачката на МПС, но не успял да спре.

Последвал удар между двете превозни средства, в резултат на което тялото на мотоциклетиста паднало на пътното платно. Тежко пострадалият бил приет за лечение в столична болница, където седмица по-късно починал. От заключението на съдебно-медицинската експертиза е видно, че смъртта му се дължи на открита черепно-мозъчна и лицева травма.

Причините за настъпване на ПТП са предприетите маневри и от двамата водачи – на пострадалия и на обвиняемата. От страна на мотоциклетиста това е управлението със скорост около 82.8 км./ч. (при максимално разрешената в градски условия 50 км./ч.) и предприемане на рискова маневра за изпреварване, извършена в лентата за насрещно движение. На свой ред извършената от обвиняемата Р.Я. маневра „обратен завой“ е била в нарушение на ЗДвП, без да се е убедила, че може да я извърши безпрепятствено.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото. Припомняме, че на 29 юли 2018г. на благоевградския булевард жена направи обратен завой, при маневрата мотористът се заби в нея, от удара той изкърти оградителни колчета и падна на асфалта. Още тогава бе казано, че състоянието на 45-годишният мъж е много тежко, заради черепно-мозъчната травма и още травми по тялото. Няколко дни по-късно на 6 август в столична клиника, пострадалият моторист, издъхна от травмите си. Сергей е бил отличен майстор на автомобили и мотори.

К. Тодоров

С. Андреев

 

5 коментара
09 Януари 2020 15:57 | Що
Оценка:
-7
 (
7
 гласа)

С 82 км е умрял като куче браво. Майстора си е намерил майсторката...


09 Януари 2020 19:17 | Без думи
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Защо не пишете за алкохолната проба на моториста... Жалко за близките му, но след като си употребил алкохол и се качиш на мпс означава че живота не ти е мил...


09 Януари 2020 19:48 | васил
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

А затова как на Росен Жъчката сина му бутна жена на пешеходната пътека, не пишете нито дума. Мале страх!


10 Януари 2020 11:11 | Операция
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

За какво точно я съдят, отървала ни е от обществено опасен, по-точно обществено смъртоносен индивид.


10 Януари 2020 11:44 | селянин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Когато се движиш и видиш препятствие на пътя трябва да спреш.
Ако не можеш препятствието е виновно, това може да е дърво, камък,
автомобил почти спрял...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар