295 частни собственици на горски имоти са заявили желание да ги продадат на ЮЗДП

20 януари 2020 17:35   2 коментара   5299 прочита


Общо 295 заявления за закупуване на частни горски имоти са постъпили в Югозападното държавно предприятие и териториалните му поделения. Това е с близо 1/3 повече от броя на подадените заявления при първата кампания на МЗХГ през 2016 г. На 15 януари т.г. изтече крайният срок за прием на документи във втората подобна процедура.

Най-голям е интересът за продажба на частни гори, попадащи на територията на държавните горски стопанства в София, Тетевен, Невестино, Сливница, Кюстендил, Благоевград, Костенец, Дупница и др.

Целта на кампанията, която стартира на 1 октомври м.г., е комасация на терените и по-добро стопанисване на горите, тъй като най-тежките нарушения и незаконни сечи се извършват предимно в частни имоти. Общата площ на поземлените имоти, които могат да бъдат предложени от един и същ собственик за закупуване, не може да надхвърля 50 дка в рамките на една процедура.

Разглеждането на приложените към заявленията документи, оценяването и класирането на поземлените имоти, посочени в тях, предстои да бъде извършено на три етапа в предвидения двумесечен срок от комисия, определена със заповед на директора на ЮЗДП.


Още за: гори   собственици   продан   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
20 Януари 2020 19:30 | Христов
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Наистина ли заместник-кметът по култура твърди, че не е загуба, че „Франкофоли“ ще се провежда в София??? Сигурно е шега. Не е сериозно, нали. Нелепо!


20 Януари 2020 22:55 | �����
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ГОРОВЛАДЕЙЦИ държавата ви готви К-Р капан. Не се ЛЪЖЕТЕ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар