22-годишният самоубиец от село Краище останал без работа, отчаянието го убило

06 ноември 2012 19:32   11 коментара   28539 прочита


Белишкото село Г. Краище е потресено от нелепата смърт на 22-годишния Мустафа. Младото момче бе намерено обесено в плевня близо до дома си днес. Собственоръчно направил бесилото без да се сбогува с никогo, коментират хората в селото.

Преди около 3 месеца той останал без работа, нямал никакви средства за живеене, като млад човек. Мизерията го убила, "Младите хора нямат работа, съсипаха децата ни, коментират селяни. Вчера цялото село Горно Краище се извървя през дома на родителите на Мусафа за да изрази съпричастност към трагедията.

Коментира се, че бивш негов работодател го обвинил в кражба, което съвсем го отчаяло. Полицията изяснява мотивите за фаталното решение на Мустафа, това е втория случай на самоубийство на млад човек само за 24 часа. Вчера в кюстендилското село Ябълково друг млад човек се обеси в двора на баба си.

Eти Веселинова

11 коментара
06 Ноември 2012 20:10 | Бай Брадър
Оценка:
27
 (
27
 гласа)

Бог да го прости. Лека ти пръст, мило момче!


06 Ноември 2012 20:27 | Ataka
Оценка:
-14
 (
22
 гласа)

Попринцип не сум толерантен кум турците но наистина трябва да има някакво обединение и народа да се вдигнеме и да променим не6то! Самоубииството не е решение! Бог да го прости!
*Кирилизиран коментар.


06 Ноември 2012 22:08 | pffffff
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

да ти кайа аз на теб неграмотен селянин тъп че нема пУмаци а мусулмани .....
*Кирилизиран коментар.


07 Ноември 2012 01:49 | papi chulo
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

ТОО ОТ атака МЕ РАЗБИ, НЕ САМ ТОЛЕРАНТЕН АМА ТРИАБА ДА ИМА ЕДИНСТВО ИДИ СЕ ПРЕГЛЕДАИ БЕ НЕСХТАСТНИК МИЗЕРЕН..... РАХМЕТ И ГЙЕННЕТ ЗА МОМ4ЕТО, АЛЛАХ ДА ГО ПРОСТИ. АМИН, БИСМИЛЛАХИ РАХМАНИ РАХИМ КУЛУХУВАЛАХУ ЕХАД АЛЛА УССАМЕД ЛЕ МИЕЛИД УЕ ЛЕ МИОЛЕД ЛЕМИЕ КУЛЕУХУ КУФУВЕН ЕХАД, ЛА ИАЛАХЕ ИЛЛАЛАХ МУХАММЕДЕН РЕСУЛУЛАХ.
*Кирилизиран коментар.


07 Ноември 2012 06:30 | Българина
Оценка:
25
 (
25
 гласа)

Жалко за младият мъж. Съболезнования на семейството му. Човека си е човек, млад здрав мъж, независимо от етническата принадлежност, той е бил гражданин на РБ, останал без работа, без средства за препитание. Някои хора са с по-лабилна психика и когато няма кой да му помогне, а напротив са го обвинили в кражба, посягат на живота си. Господ осъжда самоубийствата, но кой ли да обяснява на младите хора:Държавата нямала пари, само съкращения и икономии за богатите, да не се намали богатството им, Църквите/български или мюсулмански/са далече от страданията на хората, особено за младите. Къде в РБ църквите ни се грижат за изпаднали беда хора. Къде са безплатните кухни, даренията....? Дори дарени хранителни продукти в църквите, се продават, а не даряват .Част от младите хора след 1989 год. в РБ се зарибиха с наркотици, мозъците им се замъгляват с ежедневните атаки на филми на насилие, бандитизъм, ужаси, войни, неравнопоставеност, алчност, кражби, убийства... и т. н. За това и се увеличават краж


07 Ноември 2012 07:36 | 146
Оценка:
17
 (
17
 гласа)

Бог да го прости! Ето до този ред стигнаха хората от лошото управление на министрите и некадърните управници в държавата


07 Ноември 2012 10:35 | Ataka
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

а папи чуло ти кои псуваш юе
*Кирилизиран коментар.


30 Ноември -0001 00:00 | :(
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Jalko za mladiq jivot, i az sam v depresiq i sam na sashtata vazrast. Problema e che razvih panichesko raztroistvo i se propih i ne znam kakvo da pravq. Predi meseci bqh energichen i postoqnno tarsih rabota, a sega e korenno razlichno. Drugiq problem e che nqmam priqteli


07 Ноември 2012 12:24 | Редовен читател
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Мир на праха му! Съболезнования на близките му!

Най-смислен и изпълнен със съдържание коментар, заслужаващ внимание/четене/ е на "Българина". Поздравлениея!
Останалите драскачи-атака, papi chulo, pfffff, като не сте научили дори българския език и граматика, камо ли да се изразявате и съставяте смислени изречения, не се излагайте повече във форумите със своята неграмотност.
А на м-6-до атака, ще кажа, че в Благоевградска област има и турци. Със сигурост зная, че турци има в с. Яворница и в с. Каменна от община Петрич, както и в самия гр. Петрич /те май всички са от един род/


07 Ноември 2012 13:34 | Другоселец
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

До papi chulo. Браво за молитвата ти. Ако не бяха ги кирилизирали, по добре щеше да звучи. Но и така е стигнало където трябва, до неговия РУХ. Амин. Много здраве на Исмаил Ходжа.


07 Ноември 2012 18:26 | Гражданин
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Жалко за младото момче, което по този начин е решило да се отърве от сиромашията. Мир на праха му. Господа политици, създайте работни места, за да не си отиват от този свят младите хора по този страшен начин.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар