22 712 875 лв. е бюджетът на община Разлог, проведоха обществено обсъждане

20 януари 2020 17:06   1 коментар   4907 прочита


Днес бе проведено обществено обсъждане на проектобюджета на Oбщина Разлог за 2020 година. За поредна година, Община Разлог демонстрира, че може да управлява успешно финансови ресурси, като не допусна дефицит по текущата сметка на бюджета. Планираният бюджет за 2020г на Община Разлог е 22 712 875 лв, като от тях 13 471 818 лв. са делигирани от държавата. 

На срещата стана ясно, че през изминалата година, Община Разлог е с много добри показатели за финансова устойчивост и ефективност. На граждански въпроси отговаряха кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев, д-р Мария Копанарова Председател на Общински съвет – гр. Разлог, Иван Гюров - заместник кмет по икономическите и правни въпроси на община Разлог и Тодор Дамянов - директор на Дирекция “Административно обслужване и финанси“ в Общинска администрация. 

"Като акцент в бюджет 2020 са инвестиции в опазването на околната среда и газификация на сгради – мерки, които са важни за намаляване на фини прахови частици. Освен инфраструктура, и другите важни неща - детски градини, социален патронаж, училища и здравеопазване тази година залагаме и на четири обекта, които да бъдат газифицирани.

Това е домът за стари хора "Св. Димитър" гр. Разлог, сградата на сдружение "Шанс", училището СУ "Братя Каназиреви" в частта на газифициране на басейна, както и газифициране на сушилната инсталация в МБАЛ Разлог. " - коментира кметът инж. Красимир Герчев.


Още за: бюджет   обсъждане   Разлог   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
20 Януари 2020 19:30 | Христов
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Наистина ли заместник-кметът по култура твърди, че не е загуба, че „Франкофоли“ ще се провежда в София??? Сигурно е шега. Не е сериозно, нали. Нелепо!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар