1000 медоносни дървета засадиха доброволци в района на „ДГС Добринище”

02 ноември 2020 12:15   1 коментар   4659 прочита


Служители на „ДГС Етрополе” залесиха 75 орехови фиданки по случай 75 години ООН В Деня на народните будители „Държавно горско стопанство Добринище” беше домакин на доброволческа акция по залесяване, организирана съвместно с Фондация „Да спасим пчелите”. 1000 фиданки от медоносни видове - сребролистна и дребнолистна липа и акация, произведени в горските разсадници на Югозападното държавно предприятие, бяха засадени в местността Русковица край града.

Над 70 доброволци и всички служители от стопанството се включиха в акцията. Участваха и много деца, които с интерес изслушаха лекцията на инж. Георги Кушлев - старши лесничей в стопанството и един от десетките обучени горски педагози в ЮЗДП.

Предстои ограждане на създадената култура с цел предпазване от домашни животни и отглеждането й с доброволния труд на горските служители. 75 орехови фиданки засадиха в последните дни на октомври служители на „Държавно горско стопанство Етрополе” по повод 75 години от създаването на Организацията на обединените нации. Залесяването се извърши в землището на гр. Етрополе и в него участваха 15 горски служители.


Още за: ЮЗДП   дървета   служители   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
03 Ноември 2020 07:48 | ПОЗДРАВЛЕНИЯ!
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Поздравления за залесителите от Държавно горско стопанство''Етрополе'' и техните помощници!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар