100-годишнина от основаването на Профилирана гимназия "Пейо Яворов" в град Петрич

19 април 2019 14:47   2 коментара   7448 прочита


100-годишнина от основаването си празнува Профилирана гимназия "Пейо Яворов" в град Петрич. Тържествената програма започна с художествената композиция "Многолика душа", представена от възпитаниците на Гимназията.

Подготвена бе и видео-презентация с вълнуващи моменти от възстановката на сражението на четата на Яворов село Голешово, в която учениците взеха участие.

Възпитаниците на гимназията бяха приветствани от кметът на Община Петрич Димитър Бръчков и народният представител Георги Динев, който също са били възпитаници на училището.

Гости на юбилейният празник на Гимназията бяха актьорите Христо Бонин и Ирмена Чичикова от театрална работилница Сфумато - София. Те представиха театралната постановка по Яворови произведения "Нирвана" от Константин Илиев.

Н. Иванова

 

 

2 коментара
19 Април 2019 20:03 | Пейо Крачолов
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

На преден план на третата снимка се вижда един екземпляр, който е ярък пример, че може да се успее и без да се учи добре в гимназия "Пейо Яворов".
Важното е баща ти да те уреди със стипендия от ОМО "Илинден" за да учиш в Скопие защото в София няма да те приемат поради нисък успех.
После друг човек да те посочи за кандидат за КМЕТ и да нагласи резултата.
После е лесно - Секс, наркотици и рокен рол


19 Април 2019 20:06 | Попов
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Бръчков кажи кой те е учил на математика?
Научил си само действие "СЪБИРАНЕ"
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар