10 000 лева глоба за собственика на хотел "Бъндерица" в Банско

06 ноември 2012 17:18   3 коментара   15404 прочита


10 000 лева глоба ще плати собственикът на хотел "Бъндерица" за случая с 40-те деца от София, които бяха натровени след вечеря в хотела му.

Това реши Областната дирекция по безопасност на храните в Благоевград. Резултатите от изследванията са категорични че стафилококова инфекция е причината за масовото натравяне на децата. Тя е предадена чрез храната от персонала в кухнята на хотела. В момента кухнята е запечатана. Тя ще бъде отворена, когато органите се произнесат, че няма зараза.


Още за: глоба   собственик   хотел   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
07 Ноември 2012 07:49 | петър петров
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Гледах по телевизията как в болницата в Разлог лекуват пострадалите деца и учителките. Потекоха ми сълзи. Почуствах се горд, че в един малък град с една малка болница, екип от медици оказа помощ на толкова много пострадали, без да се оплакват, че няма легла, лекарства и т. н. Гледах лицата на лекарите и сестрите. От тях се излъчваше спокойствие и сигурност в това, което са предприели за лечението. И успяха. Желая им здраве и все така да бъдат всеотдайни. Иначе не съм пристрастен, понеже живея в София и не съм и лекар.


07 Ноември 2012 08:45 | майка
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

В събота (3 ноември) сутринта моят син се събуди със същите симптоми, като при "натровените" деца. А той не е спал, нито пък е ял в злополучния хотел. Ако поне един от "видните" журналисти си беше направил труда да отиде в която и да е аптека в Банско, щеше да научи, че поне 60% от банскалии са били със стомашно-чревно разстройство по това време. Ама така е по-лесно - да плюем по хотелиерите и персонала. И да си измием ръцете със солената глоба.


07 Ноември 2012 09:38 | ?!?
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Така е, когато настаняват на нереално ниски цени. Какво качество на храна и обслужване очаквате ?!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар