Всички роднини на битото в Перник дете се отказват от него! Само бащата го иска 

04 август 2020 19:55   1 коментар   3518 прочита


3-годишното дете от Перник, което претърпя физическо насилие, ще се среща всяка седмица със своя баща. Такава среща вече се е състояла, като по думите на социалните работници от отдел „Закрила на детето“ в града, е преминала добре. Детето е било спокойно, получило е играчка от баща си и е играло с него, съобщават от социалното министерство. 

Седмичните им виждания са част от процеса по реинтеграция на момиченцето при бащата, който вече е подал заявление, че има желание да го отглежда. Всички останали роднини са отказали чрез декларации да поемат грижите за него. След като се разбра от социалните мрежи за случая, бащата беше насочен към социална услуга за повишаване на родителския си капацитет. Той е избрал да ползва услугите на S. O. S Детски селища. Първата стъпка е да му бъде изготвена индивидуална оценка на родителския потенциал, след което специалистите ще работят за надграждането му. 

До връщането на детето при баща му то ще остане в приемното семейство. Момиченцето вече има личен лекар в Перник и е преминало преглед. Проведени са разговори от началото на септември да започне да посещава детска градина. 

Междувременно майка му продължава разпоредените от съда изследвания, свързани с психичното й здраве. Glas bg


Още за: бито дете   баща   роднини   Още от: Любопитно

Принтирай статия
1 коментар
05 Август 2020 20:20 | д-р Менгеле
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Горкото невинно детенце, на никого не пожелавам такава съдба. А дебилите, които са го създали, трябва да се кастрират, за да не създават повече такива нещастници!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар