Вечерен час за ресторантите и баровете в София

30 октомври 2020 18:24   1 коментар   2146 прочита
Снимка: iStock
Снимка: iStock


Снимка: iStock

Това реши Софийският оперативен щаб за борба с разпространението на COVID-19

Ограничават работното време на заведенията за хранене и питейните заведения до 23:30ч. за срока на действие на заповедта на министъра на здравеопазването (12 ноември). Забраната за ограничаване на работното време ще влезе в сила от 1 ноември. Това обсъди и реши днес Софийският оперативен щаб за борба с разпространението на COVID-19. Предложението за ограничаване на работното време на заведенията идва от браншовите организации, предаде Nova.

Заседанието на Щаба се ръководи от кмета на София Йорданка Фандъкова и на него присъстваха д-р Маева, изпълняваща длъжността директор на Столичната РЗИ и комисар Хаджиев – директор на СДВР. В заседанието участваха и представители на браншовите организации.

Кметът Фандъкова посочи, че ситуацията в София остава тревожна през последните дни. Тя съобщи, че днес новорегистрираните заболели са 1048. Продължава да нараства броят на хоспитализираните, които на 28 октомври бяха 449, на 29-ти – 517, а днес са 532. Нарастват и приетите за интензивно лечение – днес те са 75.

"Остава изискването за строг контрол за спазването на мерките", подчерта Фандъкова.

"Продължава контролът за носене на маски и извършване на дезинфекция. Полицията и РЗИ - София извършват и проверки за спазването на карантина. Проверени са 820 лица, на които е наложена карантина", съобщи комисар Хаджиев.

Проверките на екипите на общината, полицията и здравната инспекция продължават. За последните 7 дни са съставили 260 предупредителни протокола, 75 акта за нарушения на Закона за здравето и 160 полицейски разпореждания. Полицията и екипи на РЗИ са извършили проверки на нощни заведения, както и на хора, които трябва да спазват карантина.

Екипите на полицията и Център за градска мобилност извършват проверки в градския транспорт. За спазване на изискванията следят и аварийните екипи на Столична община.

Д-р Маева посочи, че ситуацията във столицата остава тревожна. През изминалата нощ са извършени проверки на нощни заведения и са съставени три предупреждения за спазване на мерките.

Екипите на Столичен инспекторат са проверили 7355 търговски обекти за спазването на противоепидемичните мерки. За периода от 10 до 29 октомври инспекторите са съставили 8 акта.


Още от: Любопитно

Принтирай статия
1 коментар
01 Ноември 2020 10:41 | Мими
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

В заведевията средата все пак е контролирана. Ако ги затворят, холата ще почнат да се събират по апартаментите, където няма никакъв контрол.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар