Ваксините, разработвани за COVID-19, няма да станат панацея

02 август 2020 08:22   5 коментара   3318 прочита


Ваксините, разработвани за COVID-19, няма да станат панацея за коронавируса и ще имат действие максимум една година. С такова предупреждение излезе ръководителят на работната група на правителството на Великобритания по ваксините Кейт Бингам. 

"В настоящия момент се приема, че ваксините ще бъдат ефективни в рамките на една година", каза Бингам в интервю за "Файненшъл таймс". 

 "Загрижена съм, че хората се надяват на универсално лекарство за болестта, но вероятно няма да има такова. Дори две дози от ваксината (втората за подобряване на ефективността на лечението) могат да работят за кратко време", каза тя. 

В тази връзка ръководителят на работната група не изключи, че "ще е необходима ежегодна ваксинация". 

"В момента се стремим да намалим поне рисковете от заболяването, да спасим животи", добави тя. 

Предположенията на Бингам, както посочва изданието, се основават на редица медицински проучвания, които показват, че при пациенти, претърпели коронавирус, нивото на антитела рязко намалява след няколко седмици, снижавайки развития имунитет. 

Обединеното кралство подписа споразумение за доставка на 60 милиона дози коронавирусна ваксина, съвместно разработени от френската фармацевтична корпорация "Sanofi" и британската компания GSK ("GlaxoSmithKline"). Предполага се, че през лятото на 2021 г. вече ще бъдат ваксинирани здравните работници, социалните работници и британците с хронични заболявания. Освен това правителството е установило “важни партньорства" с водещи фармацевтични компании като "BioNTech", "Pfizer" и "Valneva" за доставка на приблизително 90 милиона дози ваксини, заяви министърът на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия Алок Шарма. 

Някои разработчици вече обявиха възможната цена на ваксините. Така американската компания за биотехнологии "Moderna" възнамерява да определи цена за коронавирусната си ваксина от 50-60 долара за курс на ваксинация, което е около 25-30 долара за доза. В същото време американската "Pfizer" и немската "BioNTtech", които миналата седмица се договориха с правителството на САЩ за доставката на 100 милиона дози, оцениха ваксините си на $19, 5 за доза, а британско-шведската "AstraZenec" – на $3-4. 

В понеделник "Moderna" обяви прехода към третата фаза на клиничните изпитания на експериментална ваксина, в която ще участват около 30 000 доброволци. 

 dnes.bg

5 коментара
02 Август 2020 11:44 | Анти Сорос
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Когато започна сривът на фондовата борса през 2001г., се случи 9/11. Днес се очакваше поредната мащабна финансова криза, на пазарната, капиталистическа система, и се появи Covid-19. Атентатите още бяха необходими на финансовата елита за създаване на въображаем враг Световен Тероризъм, и на тази база бяха приети закони ограничаващи правата и свободите на гражданите в САЩ! Covid-19 е логично продължение на плановете по изграждане на тоталитарно общество и бележи началото на Нов Световен Ред, приемане на закони ограничаващи правата и свободите на гражданите, но в Световен Мащаб (задължителна биометрична идентификация на личноста, ваксинация, изолация, социална кредитна система). На смяна на Световния Тероризъм идват Световни Пандемии. На дневен ред е нова въображаема заплаха за човечеството, борба с вируси убийци. На този фон ще бъде разрушена Световната Икономика и когато настъпи Икономически Хаос ще бъде създадено Световно Правителство с нов тоталитарен обществен модел на управление.


03 Август 2020 06:37 | Сорос
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Спри да гледаш фантастични филми за световни конспирации, пий си хапчетата редовно и най вече се пази от коронавируса!


03 Август 2020 10:41 | Агуу
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Слагай маската и продължавай да спиш с нея, троле.


03 Август 2020 17:05 | стратег от Мировяне
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Анти Сорос! Като ти чета писаниците излиза, че това си е чиста словесна салата. Едно време, което не харесвам за много неща, но за това да - трябва ти ЕКТ Върви сега в Гугъл да разбереш що е това - ще е част от лечението ти! Чакам реакцията ти, която ще потвърди нуждата от такова лечение.


04 Август 2020 17:51 | Дончо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Стратега, кой е този Гришо Григоров?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар