В Делчево има повече български паспорти, отколкото македонски

25 септември 2015 12:27   3 коментара   19740 прочита


В македонския град Делчево над 70% от населението има български паспорт, но се увеличава броят на хората с такива и в Пехчево Берово, Виница, Кочани, Щип.

Делчо Гошев, който вече 15 години посредничи за вадене на български паспорти, казва, че интерес за български паспорти винаги е имало, съобщава телевизия Стар.

"Най-често взимат паспорти по икономически причини, но има и хора, които са известни политици, мениджъри, лекари и работят тук, но все пак искат друг паспорт и са наясно, че правата, които им дава съседната държава, са добре дошли", заяви Делчо Гошев.

От 60-90 хиляди македонски граждани са получили или са в процедура на получаване български паспорти. Самата процедура за изваждане на паспорт е 15 месеца и струва около 400 евро.

Че българският паспорт им отваря вратите за добра печалба в Европа, потвърждава и делчевецът Тони Стойменовски, който всяка година работи в западноевропейските страни. Там, ако от земеделието взима от 60 до70 евро на ден, от строителството надницата е 120-130 евро.

"Българският паспорт представлява борба за оцеляване, той не е предателство", казва Тони Стойменовски.

Няма официална цифра колко македонци имат български паспорти, но се говори, че само миналата година са издадени 20 хиляди. / Превод и редакция: П. Иванова по http://mkd-news.com

3 коментара
16 Октомври 2015 17:16 | Ангеловъ
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Знаем защо нашенците искат Български паспорти- кръмта вода не става!


16 Октомври 2015 17:18 | Ангеловъ
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Исках да кажа- "Кръвта вода не става", но нямате опции за корекция.


09 Ноември 2015 22:41 | СОЛУНСКИ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

НЕЗАБАВНО ДА СЕ ВЪВЕДЕ БЕЗПЛАТНО ИЗДАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ БЕЗ КАКВИТО И ДА Е ОГРАНИЧЕНИЯ НА ВСИЧКИ МАКЕДОНСКИ БЪЛГАРИ, ЖЕЛАЕЩИ ТОВА. До 2-3 години поне 1 милион македонски българи трябва да получат български паспорти, което е ИЗРАЗ НА ПРИНАДЛЕЖНОСТ КЪМ БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ .ТАКА МАКЕДОНИЯ ЩЕ ВЛЕЗЕ В ЕС ЧРЕЗ СВОИТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ И БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕТО НА ПОДЛАТА ГЪРЦИЯ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар