Уникално! Българско семейство живее на лодка в Карибско море

03 януари 2015 10:20   3 коментара   10455 прочита


Пясък вместо сняг и палми вместо елха. Така ще изглежда Коледа за Мира, Иво и 11-годишната Мая, които от две години живеят в открито море, информира "Нова телевизия".

Преди две години двойката от София продали къщата си в Канада, напуснали работа и се преместили да живеят в океана. На лодката взели и дъщеря си Мая, която отписали от училище. 17-годишният им син Виктор обаче не пожелал да ги последва и останал да живее при приятели. Днес семейството живее с около 100 долара на месец, лови риба, за да се изхранва и обучава дъщеря си на лодката. Трудно ги открихме и ние. Чак в Тобаго - дни след като са пристигнали от Тринидад и преди да отплават за Барбадос.

След като България им става тясна се местят в Канада. 15 години по-късно обаче, напускат и този континент, продават къщата си и заживяват в океана. „С парите от къщата инвестирахме за лодка и за всичко необходимо. Също така ни останаха от спестяванията, за да можем в продължение на няколко години да пътуваме и да се изхранваме. Не си купуваме неща от рода на дрехи, обувки, вещи”, казва Мира.

Съвременните последователи на Робинзон Крузо прекарват в океана по около 2 дни. След това пускат котва пред някой плаж и с каяк стигат до брега. Лодката обаче е техния дом, както и училището на Мая. Родителите й пък, са нейните учители.

Но освен романтика, животът в открито море носи и страх. Като през онези 2 кошмарни денонощия, които семейството прекарало в океана между Мексико и Куба, а силна буря почти не преобрънала лодката им. Простили на бурята, но не я забравили. PIK


Още за: пясък   сняг   елха   Още от: Любопитно

Принтирай статия
3 коментара
03 Януари 2015 10:30 | Влади
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

мисля, че дълбоко в себе си всеки иска на моменти подобен начин на живот, далеко от битовизмите. Тези хора са се усмелили на много голямата промяна в живота.


03 Януари 2015 16:32 | ?
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

"Далече от безумната тълпа"/не по Томас Харди/, а по нашенската действителност. Истината е, че напоследък започнахме да избягваме контакта с хората и да търсим усамотение сред природата и най-близките ни хора. Така се зареждаме, релаксираме и се радваме на дадената ни от Твореца природна красота и душевен мир. Свещената простота на тълпата много често убива живота ни.


03 Януари 2015 17:56 | Алах Кирим.
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Да кажа на автора че Канада не е КОНТИНЕНТ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар