Ужасяващи традиции в сексуалната култура на някои народи

28 ноември 2020 09:04   2 коментара   8313 прочита


Известно е, че всяка народност по света си има свои традиции и обичаи. В това число и такива, свързани със сексуалната им култура. На цивилизования свят му е трудно да разбере повечето от тях, особено на племена, оцелели и съхранили ритуалите си от незапомнени времена до днес. Сред тях сякаш времето е спряло и продължава да върви напред, но силно привързано към древността. Признаваме си обаче, че взаимоотношенията между мъжа и жената в някои от по-долу изброените райони на земното кълбо ни накараха да потръпнем от ужас и да благодарим, че сме родени в европейска държава, пише woman. bg. 

Тибет 

Тук се счита за срамно жените да са девствени. Ако разберат за това в селото, родителите изгонват дъщеря си от къщата. Поради тази причина самите майки заповядват на момичетата да спят с поне 20 мъже, „доказвайки“, че са узрели за брак. Понякога необходимият брой партньори не може да се открие в селото и тогава момичетата отиват в съседните села, където принуждават мъжете да правят секс с тях. И когато се женят, те често не се ограничават до един съпруг. Дълбоко залегнала в семейната традиция на Тибет е братската полиандрия. При нея жената напуска родителите си, за да се омъжи за всички братя от друго семейство. Бракът на братята с една и съща жена гарантира, че всички те ще останат на своята земя, която ще бъде наследена и от техните деца. 

Гуам 

Съгласно местните традиции на този остров в Тихия океан, на жените не е позволено да се омъжват, без да са опознали мъжката любов. Затова там съществува особена професия – дефлоратор. Мъжете получават пари, за да отнемат девствеността от младите момичета. 

Тробрианди – племе от Тробриандските острови, Папуа и Нова Гвинея 

В това племе сякаш нещата са обърнати на обратно. Тук се смята, че жените искат секс точно колкото и мъжете, а това е причината момичетата да започват да правят секс от 8-10-годишна възраст, а момчетата на възраст между 10 и 12 години. Тук „излизането на среща“ не се толерира, освен ако вече мъжът и жената не са женени, а събличането си е направо изчезнало, тъй като жените ходят почти голи. 

Конго 

Преди сватбената церемония лидерът на племето е длъжен да лиши булката от девствеността си лично. Ако не се справи, тогава е свален и е избран нов, който завършва започнатото. 

САЩ 

Едни от най-странните, или по-скоро безсмислени секс закони, са в САЩ. Не е ясно защо изобщо са били приети и въведени в действие, но повечето от тях са в сила и към днешна дата и, често казано, граничат с абсурда. Така например първата любовна нощ в щата Вирджиния не трябва да се прекарва на включена лампа. В град Александрия, щата Минесота, е забранено на мъжете да правят секс с жените си, ако първите имат лош дъх и миришат на риба, чесън или лук. В щата Вашингтон е забранено на мъж да прави секс с девственица, дори и в първата им брачна нощ. В Уисконсин пък мъжът може и да не стреля с пистолет, докато партньорката му е в оргазъм. 

Сомалия 

В Сомалия, както и в редица други африкански страни, ако жената се омъжи, след като вече е спала с мъж, тя се счита за омърсена и от такава ситуация може да излезе само по два начина – или да я изхвърлят на улицата като мръсно коте, или да я убият с камъни. Има и трета алтернатива – ако жена съгреши, а след това ѝ предстои да се омъжи, тя трябва да се подложи на тежка и болезнена гинекологична операция – зашиване на девствената ципа. В някои райони, след идването на първата менструация, момичето е длъжно да зашие девствената си ципа. Едва след сватбата, тя може отново да се освободи от конците. 

Френска Полинезия 

Преди първата брачна нощ момичето трябва да прекара в интимни отношения с всички приятели и роднини на бъдещия си съпруг. Само тогава любимият ѝ може да я докосне. 

Остров Кук 

Родителите тук одобряват, дори подтикват дъщерите си да имат колкото се може повече партньори преди навършването им на 18-годишна възраст. В противен случай, ако момичето остане девствено до тази възраст, тя трябва да преспи с 30 мъже подред. 

Уодабе – племе от Нигер 

В това племе е нормално мъжете да си крадат жените. Първият брак между момиче и момче бива уговорен, още когато са деца. Условието е те да са братовчеди. И така на ежегодният празник Геревол, мъжете от Уодабе се обличат в традиционни костюми, слагат традиционен грим в търсене на традиционното – нова жена. Ако новата двойка успее да се измъкне, без мъжът на момичето да ги види, те биват признати от обществото. Това се нарича брак по любов. 
 

2 коментара
29 Ноември 2020 09:56 | до krum
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Най-готината професия е в Гуам - да бачкаш като дефлоратор, хем праскаш на воля, хем ти плащат! Само за мене е? Събирам парични помощи за билет до там...


30 Ноември 2020 17:28 | Браво
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Бързай, там те чакат местните дефлоратори да ти напълнят простия задник. От мен имаш туба вазелин за спонсорство!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар