Тийнейджър почина, след като изяде ужасно лютив чипс за интернет предизвикателство

16 септември 2023 08:10   4218 прочита


 

Тийнейджър от Масачузетс почина, след като е изял лютив чипс за предизвикателство в социалните медии, съобщиха CBS News.

Момчето на име Харис Уолоба е участвал в "предизвикателство с едно парче чипс" (One Chip Challenge) - тренд, добил популярност в социалните мрежи и съществуващ от 2016 насам. Предизвикателството е да изядеш едно парченце чипс, съдържащо едни от най-лютите чушки на света - Каролина Рийпър и Нага Вайпър, предава Фокус.

Въпросният картофен снакс е на марката Paqui и се продава в индивидуална опаковка - едно-единствено парче чипс в черна картонена кутия с форма на ковчег. Чипсът струва 10 долара, а инструкциите на сайта на производителя са следните: "Изяжте цялото парче. Изчакайте възможно най-дълго преди да консумирате храна или напитки. Споделете реакцията си в социалните мрежи".

Майката на жертвата Луис Уолоба разказва, че е получила обаждане от училищната медицинска сестра, в което ѝ е съобщено, че синът ѝ е припаднал, след като е изял парчето чипс. Харис е взет от училището, а по-късно е откаран в близка болница, където е починал.

"Нямаше никакви заболявания", коментира бащата Амос Уолоба. Резултатите от аутопсията все още се очакват и причината за смъртта не е установена до момента.

"Моля се на Господ никой родител да не преминава през това, което преживявам в момента", каза майката. "Не искам да видя никого с такава болка, като моята. Синът ми ми липсва толкова, толкова много."

В следствие на инцидента, марката чипс доброволно реши да изтегли въпросният снакс-предизвикателство от пазара. Говорител на Paqui каза в изявление, че "са много натъжени от смъртта на Харис Уолоба и изказват съболезнования на семейството".

От марката твърдят, че лютивото предизвикателство е предназначено само за възрастни, но все повече тийнейджъри използват продукта. "Грижа ни е за всички наши потребители и взехме решението да премахнем продукта от магазините", информират Paqui.

Fakti.bg


Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар