Светът полудя по този тип къщи: струват 4000 лв, строят се за 2 часа и издържат 300 години! /Снимка

17 април 2024 23:15   2 коментара   6167 прочита


„Революционно строителство: Японските куполни домове, издържащи 300 години“

В момента, когато пазарът на недвижими имоти в България достига рекордни цени, съвременните семейства търсят начини за по-евтино и по-бързо изграждане на жилища, без да компрометират качеството. И в тази област японските иновации вече превземат света, пише newsbul.com

В Япония, строителната компания „Japan Dome House“ представи решение, което изглежда като от научно-фантастичен филм – куполни домове, изградени от пяна, които могат да бъдат построени за само 2 часа! Невероятно, нали?

Тези куполни къщи не са само бързо и лесно изградени; те също така предлагат изключителна издръжливост. След земетресението в Кумамото през април 2016 г., което достигна магнитуд 7 по скалата на Рихтер, интересът към тях значително нарасна. Японците доказаха, че тези къщи могат да издържат поне 300 години – поразителен пример за тяхната издръжливост и иновативен дух.

Този вид строителство може да се окаже революционен за съвременните потребители, които търсят бързи и ефективни решения за своите домове.

куполни домове

Тогава много сгради се срутиха, хиляди хора останаха без дом. Прави впечатление, че курортът “Aso Farm Land”, състоящ се от 480 къщи, построени от полистирол, остана невредим.
Такива жилища имат редица предимства, основното от които е скоростта на тяхното изграждане.

Изграждането на една такава куполна къща отнема само 2 часа! Пеноблокове се обработват с огнеупорен разтвор, а след това от тях се прави конструкцията на къщата. След това е необходимо да се изрежат отвори за прозорците и вратите. В заключение получената структура се покрива със слой замазка. Формата на купола също е избрана с причина. Изследователи и учени твърдят, че къщите под формата на полукълбо перфектно издържат на земетресения.

квартал куполни къщи

А вие бихте ли живели в такъв „дом от бъдещето“?


Още за: къщи   пари   Още от: Любопитно

Принтирай статия
2 коментара
18 Април 2024 20:17 | !!!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

SUPER SA !!


18 Април 2024 22:49 | VOVOA
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Друн, друн .... 2 часа .... мин отнема 7 дни и 4 човека само да се сложи пяната, полсе има хиляди други непа ВИК, Ел инсталации и т. н. Глупости
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар