Съседи събират подписка за изселването на Джена и „Канарите” от Катуница

30 юни 2020 08:27   3 коментара   21602 прочита


Съседи събират подписка за изселването на Джена и „Канарите” от Катуница 

Фамилията от години е недолюбвана от бедните си съседи, които се дразнят на парадирането на възможности 

„Събираме подписка да изселим най-накрая „Канарите” от Катуница! Тъкмо си отдъхнахме, след като прокудихме Цар Киро, а сега те ни побъркват”, признаха пред „Уикенд” съседи на музикалната фамилия, която е сред най-шумните в селото. Хората недоволстват от наглото поведение на клана Стоеви, както и от вечните им и неспирни купони. 

Фамилията от години е недолюбвана от бедните си съседи, които се дразнят на парадирането на възможности от „Канарите”. Палатът в селото на Цар Киро е известен с кичозния си вид. Преди години музикалната фамилия показа дома си в Катуница, тогава Джена и съпругът й Наско дадоха първото си интервю като семейство именно от бащиния дом, а зрителите се потресоха от безвкусицата, златните окраски и 20-те безвкусни картини, наредени в стаята асиметрично. Още тогава съседите се подразнили на кичозното, но скъпо обзавеждане в Стоеви, които имат в дома си няколко столове, по-известни още като „кралски трон“. 

Имотът на „Канарите” в Катуница, с големината на прогимназия, отдавна е обект на подигравки сред съселяните на музикантите. Старият Канар често може да бъде видян как внася в дома си поредната картина, стойка или пък фонтанче за вода за двора, а сред разсадите им с домати в градината има безброй пикаещи джуджета. Вратата им, естествено, е охранявана от два огромни гипсови орела, на единия от които е счупено едното крило. 

Освен Стария Канар – акордеониста Наско Стоев, и съпругата му Надя, в дома от време на време живеят и Джена с младия си съпруг Наско. Именно в този дом изкараха карантината фолкаджийката и Атанас Стоев-младши, които се бяха прибрали при родителите на музиканта. Именно това преляло чашата на търпението за съседите им. От имението непрекъснато се носел невъобразим шум. 

„Не стига, че търпим фръцкането и претенциите на Надя, но вече и Джена ни дойде в повече. Доколкото знам, тя има проблеми и със съседите си в София. Сега тук ни побърква с претенциите си”, коментира комшия на музикалния клан, който е сред инициаторите на подписката. Flagman bg
 
 

3 коментара
01 Юли 2020 17:20 | Веска Петкова
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Какво толкова им пречат Стоеви, е ми нека да си купонясват.
Абе то хората се страшни, пък игоизъмат не ходи по животните.


01 Юли 2020 22:15 | Ваня
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

То българите сме пословични със завистта си. Това е най-добрия български оркестър за народни песни. Неповторими и уникални изпълнители. Нямат равни на себе си. А комплексарите няма да изчезнат. Има ги навсякъде. За простотията почивен ден НЯМА.


03 Юли 2020 13:11 | абе защитавате ги
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

но ако са до къщата ви и дънят силна музика след 22 ч и вие ще ревете
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар