Стюардесата попадна в капан в Дубай! След ужасяващото нападение тя опита да се самоубие, властите блокираха паспорта й 

11 юли 2024 08:42   1 коментар   4683 прочита


    
Случаят с ирландката Тори Тоуи (28), която беше обвинена от съда в Дубай в опит за самоубийство, излезе пред ирландския парламент, а лидерът на партията Шин Фейн поиска намеса на ирландското правителство. 

Стюардесата Тауи, която е работила като член на екипажа на авиокомпания в Обединените арабски емирства, каза, че се е опитала да се самоубие, след като е била нападната от южноафриканския си съпруг. 

Говорител на юридическата група "Задържани в Дубай" (DeD) твърди, че съпругът на Тори я е преследвал с нож и я е намушкал. 

Тори каза, че се е опитала да посегне на живота си след нападението, което я остави със синини и тежки наранявания. 


Но след като беше отведена в полицейски участък, Тори Тауи сега е изправена пред обвинения в пиянство и опит за самоубийство в съд в Дубай. 

Паспортът й е блокиран и тя не може да се върне в Ирландия. 

„Не знам какво ще се случи в съда следващата седмица. Отчаяно искам да се върна у дома в Ирландия и да оставя всичко това зад гърба си. Моля министър-председателя за помощ“, каза тя в изявление чрез DiD. 

Министерството на отбраната каза, че Тауи може да бъде изправен пред продължителна присъда в затвор, известен с "нарушения на човешките права и изтезания". 

Рада Стърлинг, главен изпълнителен директор на DiD, каза: 

„Призоваваме властите в Дубай незабавно да оттеглят обвиненията срещу Тори, да премахнат забраната за пътуване и да я оставят да се прибере в Ирландия с майка си. “ 

 


 
 


Още от: Любопитно

Принтирай статия
1 коментар
11 Юли 2024 12:42 | Каруцар
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Абе що ви требва да се занимавате с арабели. Повечето са примитиви и не възприемат цивилизацията. Справка мигрантите в Европа. Доказано.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар