Стивън Хокинг предупреждава: На човечеството му се вижда края, вижте колко години остават

16 ноември 2016 09:57   1 коментар   5684 прочита


Легендарният физик сподели как може да преодолеем опасността

74-годишният физик Стивън Хокинг е уверен, че човечеството трябва усилено да се занимава с изучаването на космоса и търсенето на нова среда за обитаване, защото му е останало много малко време. Хокинг смята, че ще е трудно на хората да живеят още хиляда години на Земята, понеже тя дори и сега е доста изтощена и износена.

"Възможно е в един прекрасен ден да съумеем да използваме гравитационните вълни, за да погледнем в "сърцето" на Големия взрив", казва легендарният учен, цитиран от bloknot.ru. "Вече сме направили доста открития свързани с космоса, но това все още не е достатъчно. Трябва да продължим да изследваме заради бъдещето на човечеството. Аз не мисля, че то ще преживее още хиляда години на нашата крехка планета".

Според мнението на Хокинг, човечеството може да бъде унищожено от мащабна ядрена война, изкуствено създаден вирус, а също така от развитието на изкуствения интелект. Но физикът счита, че човекът се е приближил към разбирането на законите на Вселената и това е много важно достижение.

"Според мен, за човечеството няма да има бъдеще, ако не започнем да летим в космоса. Затова искам да стимулирам обществения интерес към космоса и дори самият аз преминавам през обучение, за да мога да летя", казва Хокинг.

Превод и редакция: БЛИЦ

1 коментар
17 Ноември 2016 07:31 | Ееееее
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тоя много му се иска с него да си умре и човечеството! Постоянно е по медиите с такива прогнози! Такива хора, с такива тежки здравословни проблеми, дето от години не живеят, а просто вегетират се озлобяват към другите дето живеят нормално. Пък даже и да е прав, че скоро човечеството ще загине, ами не ни го казвай бе злобар, по-добре да живеем в неведение за това, така или иначе нищо не може да се направи
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар