След COVID-19: Пенисът на мъж се сви с 2, 5 сантиметра

14 януари 2022 08:14   3 коментара   14508 прочита


 
 
Буквално всеки ден учени откриват нови и нови поражения върху човешкото тяло вследствие от коронавируса SARS-CoV-2. Един случай обаче безспорно привлича внимание – свиване на пениса. 

Случаят е установен след голямо проучване на University College London с участието на 3400 души. То е било посветено на последствията от т. нар. дълъг КОВИД. Това са случаите, при които след активната фаза на инфекция преболедувалият продължава да изпитва различни симптоми няколко месеца – най-често се уморява лесно, задъхва се дори при елементарно физическо усилие и не може да се концентрира. 
 
В проучването е бил идентифициран 30-годишен мъж, който се е заразил с КОВИД и след прекарване на болестта половият му орган се е свил с около 1 инч (2, 5 сантиметра) – а той е бил с размер над средния преди това. Според лекари, причината е, че вирусът е засегнал кръвоносни съдове. 

Говорейки в подкаста How To Do It, мъжът разказа: „Аз съм хетеросексуален мъж, на около 30 години. През юли миналата година се заразих с Ковид. Когато ме изписаха от болницата, имах проблеми с еректилната дисфункция. Пенисът ми се е свил. Лекарите го обясняват с увреждане на кръвоносните съдове и смятат, че ще остане така завинаги“. 

Случаят е потенциално доказателство, че SARS-CoV-2 може да попадне в кръвта, а оттам – и в пениса. Това обаче е рядък феномен. Изследването на University College London сочи, че при 5% от влезлите в проучването мъже (с дълъг КОВИД) има свиване на тестисите или пениса след прекаран КОВИД. Този ефект не е неизвестен – още през пролетта на миналата година излезе сериозно изследване в World Journal of Men’s Health, доказващо, че КОВИД може да засегне мъжкия полов орган. 

3 коментара
14 Януари 2022 09:03 | WOW
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Е така така, да очакваме следващата новина да бъде, че ваксините уголемяват пениса с 2. 5 см . До тук явно стигнаха медиите в изпълнението на поръчката да допринасят с новините си към масова ваксинираност.


14 Януари 2022 12:16 | До аматьорчетата
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Стършел, до кога ще пишете тъпотии?


14 Януари 2022 16:17 | До Струма
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

На вас са се свили мозъците. Тотални олигофрени и средношколници
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар