Синът на брат Галев духнал от Лондон

29 януари 2021 14:07   1 коментар   7305 прочита


Синът на издирвания беглец от правосъдието Пламен Галев се е изнесъл от Лондон, разкриват запознати. Доскоро младият богаташки наследник делял едно жилище с майка си Емилия и сестра си Светослава в тузарски район на британската столица.

Според запознати Георги е заминал за Франция, за да надгради образованието си. Наследникът на Галев вече бил завършил университет в Лондон, където трупал знания по няколко специалности, една от които с икономическа насоченост.

Според дупничани след дипломирането си в британската столица Георги продължил образованието си в Южна Франция. Други жители на града пък дочули, че синът на издирвания от Интерпол Пламен Галев от Лондон дирекно отлетял за САЩ и се установил в предградие на Чикаго. Причините за това били най-малко две, коментират дупничани.

Едната била, че в мегаполиса има стотици хиляди български емигранти, сред които имало и роднини на Галеви. Като втора причина любители на конспиративните теории изтъкват подозренията си, че Пламен Галев и другият “брат” Ангел Христов са се установили в САЩ, след като изчезнаха от България, за да не лежат по 4,5 г. в затвора за рекет.

Причината “братята” да бъдат устроени там под чужда самоличност била получената федерална закрила покрай тяхно сътрудничество с властите в борбата срещу международния наркотрафик. Нито една от версиите няма официално потвърждение до момента. Факт е, че в британските адресни регистри името на Георги Галев вече не фигурира до тези на майка му и сестра му, които са отбелязани, че продължават да живеят в едно жилище, показа проверка в системата, писа България Днес.

За разлика от сестра си Светослава Георги не е подхващал никакъв бизнес във Великобритания, показва справка във фирмените регистри. За сметка на по-малкия си брат неговата кака не си губи време и едва 27-годишна, вече е шеф на две дружества с дейност, предполагаща добри печалби в бъдеще. Едната фирма на Светослава се занимава с управление на активи и капитали на богати клиенти. Другото й дружество е за бутилиране на минерална вода и развива дейността си в градчето Тонбридж, привлекателна туристическа дестинации именно заради лечебните си извори.

Докато каката Светослава периодично се появяваше в публичното пространство основно чрез социалните мрежи, то брат й бяга далече от подобни изяви от години. Георги напуска България заедно с майка си и сестра си преди повече от десетилетие. 

Тримата се установяват в Лондон, където наследниците на Галев завършват средното си образование, след което се записват в местни университети. Тримата се изнасят от родината си по заповед на главата на семейството. Говори се, че имало поне три причини Галев да изпрати светкавично зад граница семейството си. Според едната версия емиграцията е свързана със сериозни заплахи, отправени към близките на търсения от Интерпол “брат”. Друга хипотеза гласи, че той изпратил децата си в Лондон, защото държал да получат солидно образование.

Най-пиперливата версия, която се носи из Дупница, е, че бившият командос подсигурил охолен начин на живот на жена си и наследниците си в чужбина заради негова любовна авантюра. Става дума за връзката му с местната хубавица Юлияна, която по-късно му родила момиченце. Любовницата била пълно физическо копие на съпругата Емилия на млади години, подчертават източниците ни.

Забежката на Галев не останала незабелязана в малкия град, клюката бързо се разнесла и стигнала до ушите на законната съпруга. Въпреки това Галев не се трогнал особено, защото, говорят местните, той бил тоталният авторитет и Емилия нямала думата за нищо, освен да се грижи за децата и домакинството.


Още за: Лондон   син   галев   Още от: Любопитно

Принтирай статия
1 коментар
29 Януари 2021 17:12 | Кафало
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Стършел, шо ни занимавате с тия гюбрета и копелдаците им. На кого му дреме за тия изедници...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар