Руски вирусолог в Бергамо назова грубите грешки на италианците в битката срещу COVID-19

05 април 2020 09:47   1 коментар   3976 прочита


Александър Семенов, руски вирусолог, заместник-директор на Научноизследователския институт по епидемиология и микробиология "Пастер Роспотребнадзор" в Санкт Петербург, който беше изпратен в италианския Бергамо за помощ на заразените с коронавирус, описа условията на труд и сравни ситуацията с разпространението на инфекцията в двете държави.

Според него Италия е заела второ място по броя на заразените с коронавирус поради закъснелите мерки: толкова много заразени граждани се струпали в страната, че разпространението на вируса започнало да се развива експоненциално. "При такива условия здравната система се тества и на практика е имало срив", каза Семенов. Италианците също така дълго време се адаптираха към карантинните условия: не ограничаваха контактите, не спазваха социално разстояние и предпазни мерки.

Той посочи примера със ситуацията в старчески дом в Бергамо, където 50 обитататели починаха, а други 60 бяха заразени. „Това се случи заради роднините, които не искаха да стоят у дома и продължиха да посещават любимите си баби и дядовци“, подчерта лекарят. Семенов призна, че лекарите, работещи с пациенти с коронавирус, са били "прегорели" или "нокаутирани". „Просто е безумно да се изправим пред такъв избор, на кого да дадем да диша! (...)

Видях как се сблъскват лекарите с това, разбирам колко е тежко и непоносимо, " призна вирусологът. Обсъждайки разпространението на коронавируса в Русия, лекарят смята италианския сценарий малко вероятен. Според него Русия се смята за лидер в броя на устройствата за механична вентилация (IVL), освен това страната има "сериозна, адекватна и обширна" система на Роспотребнадзор, каза Семенов.

Освен това Русия успя да спечели няколко месеца благодарение на затварянето на границата с Китай: Италия според него закъснява с поне три седмици. В края на март Русия изпрати няколко военнотранспортни самолета Ил-76 на Аерокосмически сили (ВКС) в Италия.

Те докараха там около 100 руски специалисти в областта на вирусологията и епидемиологията, както и осем медицински екипа. Това се случи, след като руският президент Владимир Путин в телефонен разговор с италианския премиер Джузепе Конте обеща да помогне на италианските власти в борбата срещу разпространението на коронавируса. Превод: БЛИЦ 

 

1 коментар
05 Април 2020 11:44 | ДУПНИЧАНИН
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

СЛАВА НА БРАТСКА РУСИЯ-МРЪСНИТЕ УБИИЦИ САЩ И ЕС ОСТАВИХА БЕЗ ЛЕКАРСКА ПОМОЩ И ПОДКРЕПА ИТАЛИАНЦИТЕ И СЕ ЗАТВОРИХА В СОБСТВЕНИТЕ СИ ЧЕРУПКИ. ЗАТОВА РУСИЯ И КИТАЙ ЩЕ РЪКОВОДЯТ РЕСУРСИТЕ В СВЕТА И ЩЕ ДИКТУВАТ ПРАВИЛАТА А КРАВАРИТЕ И ПОДЛОГИТЕ ИМ ЕС, ЩЕ СЛУШКАТ .ТЕ ЗАЕДНО С ИЗМИСЛЕНИТЕ СИ МИЛИАРДЕРИ -УБИИЦИСОРОС, РОКФЕЛЕР -БАРУХ ЩЕ ГО ДУХАТ. АКО МНОГО ЗНАЯТ ЩЕ ПОЛУЧАТ ТОВА КОЕТО ТЪРСЯТ А ТО Е СМЪРТТА. ТОГАВА ЩЕ НАСТЪПИ ПРЕДСКАЗАНИЕТО И НА ВАНГА И НА НОСТРАДАМУС ЗА 1000Г МИР И БЛАГОДЕНСТВИЕ НА ХОРАТА НА ЗЕМЯТА.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар