Родът на Цар Самуил е жив и се намира в Италия

03 януари 2014 17:12   10 коментара   26376 прочита


Скопие пред колапс - потомците му изпращат архива си в България, а не при тях

Родът на българският цар Самуил не е прекъснат. И до ден днешен, макар и размита, като на всяка друга европейска аристократична фамилия, кръвта на цар Самуил е жива. Става въпрос за италианската фамилия Mistruzzi di Frisinga / Миструци ди Фризинга/. Заслугата за откриването на тази фамилия е на отдавна покойния писател Константин Петканов, както и на съпругата му Магда и дъщерята Сълза Петканова.

Италианската фамилия разполага с няколко документа, доказващи произхода й от цар Самуил. На първо място това е генеалогическото дърво на фамилията. То е съставено от два клона, такъв произлизащ от преките наследници на цар Самуил и минаващ през най-значителните византийски династии и клон на италианската фамилия, които в 1269г. се сливат в едно. Това генеалогическо дърво е съставено на ръка от фамилията Фризинга, които се считат за наследници на цар Самуил и с българска кръв.

Вторият документ е факсимиле от заглавната страница на ТАБЛИЦА за вписване в ЗЛАТНАТА КНИГА на италианското благородничество, която съдържа хералдика и генеалогията на аристократичните италиански фамилии.

Третият документ е фотокопие от стр.103, том ХХVІІ на споменатата таблица, подробности за всяко коляно от фамилията Миструци ди Фризинга, със стриктно кодирани фамилни черти, звания, обществено положение и пр. Документът е подпечатан с три държавни печата и заверен с личния подпис на канцеларията на Министерството на вътрешните работи на Италия.

Четвъртият документ е издаден в Рим на 20 юли 1953г. и е заверен с печата на италианското Министерство на вътрешните работи.

На върха на своето генеалогическо дърво, фамилията поставя Empire Bulgare/ Империята на Българите и царя на българите Самуил/.

Произходът им е потвърден от:

1. Морери, "Голям исторически речник", Амстердам, 1740 г., издателство Брюнел.

2 .Един Бенедектинец, "Изкуството да проверяваш датите", Париж, 1783 г. издателство Жомбер.

3. Харфорд, "Генеалогични таблици", Оксфорд, 1875г. издателство Кларендон прес.

4. Киузоле, Генеалогия на забележителните домове/фамилии/, Венеция, 1743 г., издателство Курти.

5. Йесенбург, "Върху произхода на европейските държави", Магдебург, 1953г. издателство Щартгард.

Фамилията е поискала да се запази нейното проучване и да се съхрани именно у нас в България, а не в някой институт в земите с географско име Македония./Пик.бг


Още за: цар   род   Италия   Още от: Любопитно

Принтирай статия
10 коментара
03 Януари 2014 19:33 | КЪДЕ СТЕ БЕ?
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

КЪДЕ СТЕ БЕ? КЪДЕ СТЕ БЕ ПАТРИОТИ?! НЕМА КОМЕНТАТОРИ... НЕМА-А-А-А... ЩОТ НЕМА НИЩО ЗА ПСУВАНЕ... ЗА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА АКТИВНА ПРОЯВА НА ПРОСТОТИЯ... И ЗАЩОТО ...ТАМ НЕЩО СИ ПИШЕ ЗА НЕКВИЛЛЛАМА.. ТО КВО ЧЕ ГРЕ-Е-... КАТ НЕ МОГА ДА МУ ТЕГЛЯ ЕДНА... А ИНАК НОВИНАТА Е ПОЧТИ РЕВОЛЮЦИОННА... АКО Е И УНИКАЛНА... АМА НЕ Е ЗА БЪЛГАРИ... ЗА СЪВРЕМЕННИ ДЕ...


03 Януари 2014 19:42 | 666
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

Настръхнах от тази новина, честно! А, дано... дано е вярно!


03 Януари 2014 23:06 | царица Анна
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

За съжаление никой от "Горестоящите" няма да я прочете, а и да я прочете - няма да се трогне!!!


04 Януари 2014 02:49 | Маке
Оценка:
-7
 (
13
 гласа)

Ееее, това веке е лъжа. У Македония през една къща сме от на Самуил родата. Верно, един с око, друг без око, ама сме от царско потекло.


04 Януари 2014 09:18 | тамерланд
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

сърбоманите сега ще си гризнат а колкото до нашите управници те са неграмотни пък и турчоля те неса заинтересовани моля се един да се върне в България


05 Януари 2014 09:19 | една
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

жалка работа, жалко съществуване, няма народ, държава, всичко е за лично облагодетелстване, нека стане ясно на всички, спрете със заблудите


05 Януари 2014 14:07 | българка
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Щом сте през една къща с око без око-това значи, че всички сте БЪЛГАРИ!
Казват Василий-българоубиец, а не македоноубиец!


05 Януари 2014 21:23 | Bъpгaлa
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Това нов епизод от сериала "Шменти-Капели" ли е? И там има едни италианци, дето пускат всекакви въдици на аграрната простотия! Пък и най-после овчарът Янко (Тодор Живков) си намерил италианска хартия за да си облекчи сърбежа!


06 Януари 2014 02:28 | татароубиец
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Тишина бе татари! Толку се разбирате од воена музика...


06 Януари 2014 13:52 | FIROMOTREP
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ФИРОМИСТАН ОТНОВО Е У ПОТРЕС ВЕЛИК ИТАЛИАНЦИТЕ ИМ ГО ЗЕЯ ПРЪВИО ЦАР А ЯДНИТЕ СИ НЕМАТ ВТОРИ ПРЕДЛАГАМ ИМ СЕГА ДА СИ ТУРАТ ЕДИН СРЪПСКИ ЖУПАН И ГОТОВО . НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар