Революционно откритие! Първият човек на Земята е от Чирпан

23 май 2016 10:09   3 коментара   6451 прочита


Първият човек на Земята се е появил край Чирпан. Оттам прародителят на човека се е преселил в Африка, за която се счита, че е майка на човешката цивилизация.

Това сензационно разкритие идва след откриването на зъб от хоминид (пряк предшественик на човека, б.а.) близо до града. Находката е намерена от проф. Николай Спасов от Националния природонаучен музей при БАН. Експертиза, правена във Френската академия на науките, потвърждава, че това е най-старата находка от прачовек в света. Тя е открита при проучване на масов гроб на животни от късния миоцен (10,7-5,3 милиона години пр.н.е.) в изоставена пясъчна кариера край Чирпан през есента на миналата година. Обявяването й е бавено, за да може безотказно да се докаже нейната уникалност.

Френската академия на науките потвърждава по-късно, че става дума за горен предкътник на човекоподобна маймуна. Така намереният зъб край Чирпан се признава за част от най-стария познат на науката хоминоид. Френските учени са категорични, че откритието от Чирпан ще предизвика истинска сензация в палеонтологията. Според тях находката може да промени традиционната представа за еволюционната линия на развитие на вида.

„Откритият зъб е повече от потресаващ. С негова помощ със сигурност можем да твърдим, че хоминидите нямат африкански произход. Новата теория е, че предците на човека са тръгнали от Балканите преди 7 млн. години и впоследствие са мигрирали в Африка“, категоричен е проф. Николай Спасов. В момента Спасов и шефът на парижката Лаборатория по еволюция на човека д-р Дени Жераадс продължават разкопките в търсене на още останки на загадъчния човешки братовчед.

retro.bg

A. Aндреева

3 коментара
23 Май 2016 11:43 | българин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

пише се хуманоид!!!


23 Май 2016 12:43 | Али Осман
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

А може би защото научното наименование е Hоminidae, а хуманоидите започват изреченията с главна буква.


23 Май 2016 19:53 | милицонеро
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

АБЕ ТОВА Е ПЕНИО ОТ БИГ БРАДЪР
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар