Проф. Пимпирев съобщи сензационна информация за Антарктика

24 ноември 2019 11:00   3 коментара   4603 прочита


Професор Христо Пимпирев, който е директор на Националния център за полярни изследвания, съобщи чудесна новина. Тя е свързана с първата група на 28-та Национална антарктическа експедиция, която се отправи към Антарктика.

"Точно в 07:30 часа българско време, по сателитния телефон "Иридиум", командирът на базата ни в Антарктика "Св. Кл. Охридски" Драгомир Матеев, съобщи, че след четиридневно плаване през бурния проток Дрейк с бразилския военен кораб "Аlmirante Ary Rongel, въпреки силното вълнение и вятър, първата група на 28-та Национална антарктическа експедиция, заедно с всичкия багаж, успешно са дебаркирали с надувни гумени лодки "Зодиак" на о-в Ливингстън", заяви професорът.

От думите му стана ясно, че приятна изненада за всички е било, че за разлика от последните няколко години, базата не е затрупана със сняг. "Групата може веднага да започне изпълнението на многобройните задачи, които предстоят за реализиране", допълни проф. Пимпирев. /blitz.bg/

3 коментара
25 Ноември 2019 13:23 | ???
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Тия какъв го търсят в Антарктика? Време е да ми се врътне кранчето!


25 Ноември 2019 16:42 | До глупака с коментар
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

БГ е една от малкото държави справа върху природните богатства в Антарктика именно заради базата която подържаме всяка година. Не пишете глупави предложения без да сте информирани защото само показвате колко сте тъпи.


26 Ноември 2019 09:53 | Ооооооооо, Пепи
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Абе всичко разбрах, ама коя беше сензационната новина? Както винаги гръмко заглавие, нищо информация. Абе струма.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар