Прочутото поларено яке на Зеленски беше продадено за над 3 млн. гривни

08 май 2022 08:30   1 коментар   5446 прочита


 
 

 
Якето от полар каки на президента на Украйна Владимир Зеленски, което стана известно в цял свят, защото с него се появява на срещи със западни лидери, беше продадено на търг на Christie's във Великобритания за 90 хиляди паунда (над 3 милиона гривни). 

Изданието уточнява, че на благотворително събитие в Лондон, където е бил продаден артефактът, е говорил премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън. Преди търга той призовал публиката да не пести пари, защото цената на това нещо е много по-висока от началната цена. 

Джонсън също така нарече Зеленски „един от най-невероятните лидери на нашето време“. 

„Фактът, че г-н Зеленски стана президент на Украйна, е катастрофа за руския президент Владимир Путин, но благодат за Украйна и света“, каза той. 

Президентът на Украйна пък похвали Великобритания и изрази възхищението си от "храбрия Борис", който дойде в Киев през април. 

В резултат на това поларното яке на Зеленски беше продадено за 90 хиляди паунда, което е около три милиона 363 хиляди UAH. 

Освен якето на президента на търга бяха представени и други артикули, свързани с Украйна, съобщи fakty. ua. Например, на търга можете да си купите кана под формата на петел, която беше даден на Джонсън по време на разходка с украинския президент в Киев. 

Припомняме, че министър-председателят на Великобритания стана първият високопоставен политик, посетил Киев по време на войната - той пристигна в Украйна в състояние на секретност със специален полет от Полша. На 3 май той отправи мощно послание към украинците във Върховната Рада, като обеща на Украйна нови доставки на оръжия - противокорабни ракети, противобатарейни радари, бронетранспортьори на обща стойност 300 милиона паунда. 

Превод: GlasNews 

1 коментар
08 Май 2022 10:08 | Урсула
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Сери бе брат
С гомна пари ще праещ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар