Пловдивска студентка краси страница в Инстаграм за традициите из целия свят 

13 ноември 2020 07:14   5 коментара   3423 прочита


 Красивата българка и студентка в Пловдивски Университет изгря на страница в Инстаграм за традициите от цял свят. Става въпрос за Аника Романова, която родом е от с. Старцево, община Златоград. 

Вече сме писали за нея и сестра и Каролина Романова, която учи Етнология в същото учебно заведение. Двете са наричани "мънистата на Родопите", а празникът без тях не е празник, пише TrafficNews. 

 


В Инстаграм страницата за традициите из целия свят, омайната българка е поместена в публикация, в която са показани жени в традиционни облекла от няколко националности - португалка, индианка, италианка, кенийка, сръбкиня и японка. 

Постът има близо 9 хиляди лайка, а самата страница 57 хиляди последователи. 

Аника и Каролина Романови са закърмени с родопската песен, през целия си живот взимат участие по концерти и фестивали с Фолклорните самодейки състави от родното им село, а през 2019 година сред най "одумваните" и атрактивни гости на Роженския събор, където печелят 1-во място за автентична носия. 

"Всичко, което правим е заради любовта ни към нашето село, към Родопа Планина и към България" - разказват пред Trafficnews сестри Романови. 

Най-любими са им Невестинската и Моминската празнична носия, които са наследство от прабаба им. Песните, които могат да слушат без да им омръзнат, пък са,, Заспало е челебийче“ в изпълнение на великата Радка Кушлева и,, Расти ми, расти чорешко“ в изпълнение на неповторимия Веселин Джигов. 

Каролина е почитател на фотографията и киното от малка, а Аника обича да прави мънистени накити, да чете и се учи да бродира.  


 

5 коментара
13 Ноември 2020 15:48 | �������
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

А. АС ИСКАМ САМО ДА Я НАЦЕЛУВАМИ ДА ПОВТОРИЯ И ДА ПОТРЕТИЯ. ВМНОГО КРАСИВОТО ЛИЧИЦЕ И НИЩО ДРУГО. НИМА ИСКАМ МНОГО....


13 Ноември 2020 21:30 | Поли
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Неграмотен си, тези ги целуват.... отличниците:)


13 Ноември 2020 23:35 | ХХХХХХ
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Стига и вие, чак пък голямата работа... Поредните селски дивойки и се размечтахте, като че не сте виждали жени.


14 Ноември 2020 19:08 | �������
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

до коментар. 1. няма проблем щом толкова ти се иска деистваи нацелуваи я .ас ти позволиявам. щом само това искаш. наистина не искаш много. другото ще свърша ас.


14 Ноември 2020 19:10 | �������
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

момето наистина сигобива. безкоментар.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар