Певецът Орфи: Избягах от ужасите на войната в Украйна, за да ме пребият във Варна

21 юни 2024 08:25   2 коментара   3343 прочита


 

Това каза младият украински певец и участник в „Гласът на България“ Кирил Роховец-Орфи. Той ще изпълни за първи път свое авторско парче на английски на гей прайда в София на 22 юни. С поп звездата Ирина Флорин ще бъдат основните изпълнители, избрани от организаторите за музикалното озвучаване на най-важното годишно събитие за ЛГБТИ общността у нас.

„Както си вървях една привечер из Варна, където живея със семейството си, ме нападнаха подпийнали младежи. Бях излязъл да cи купя витамини, карах скейборд, чувствах се прекрасно. Не съм тип човек, който ще тръгне да отговаря с груба физическа сила, Слава богу, че веднага доде полиция и ме отърваха. Но ми счупиха носа“, описва инцидента младият певец.

Роховец е категоричен, че по никакъв начин не е подразнил побойниците. „Не мога да нарека това, което ми се случи, изблик на хомофобия. По моя външен вид по никакъв начин не личи сексуалната ми ориентация“, убеден е роденият в Буча изпълнител.

Вече ми направиха операция на носа, но ми остана изкривен. Може би ще се наложи втора“, оплаква се певецът от Украйна.

 

Орфи разказа, че е избрал този артистичен псевдоним, защото от дете бил очарован от мита за певеца Орфей. „Той е бил тракиец, живял е според легендата в планината Родопа, гласът му е омагьосвал хора, животни, дори неживата природа... Прекрасна и тъжна е любовната им история с Евридика, която той се опитва да спаси от подземното царство, но не издържа и се обръща назад, за да я погледне с копнеж, и прекрасната нимфа полита назад в мрачното царство на Хадес“, припомня Кирил Роховец.

Младият певец довери, че независимо от побоя над него чувства България като втора родина. Орфи обаче не може да не се връща мислено в града, където е роден, превърнат в руини още в първите месеци на руската агресия в Украйна, с многобройни жертви сред мирното население.

„Щяха да ме мобилизират, ако бях останал в Украйна. В България първо дойдоха родителите ми, после сестра ми, накрая към тях се присъединих и аз. Войната няма да свърши скоро. А така мечтая да се разходя с приятелите си из Киев. За мен той е най-красивият град на света, и да няма вой на сирени и въздушни атаки, а мир, в който да звучат любимите ми песни“, излива душата си Орфи.

Hotarena.net


Още от: Любопитно

Принтирай статия
2 коментара
21 Юни 2024 09:13 | Курдо Коленко
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Поредният пидер от Украйна, избягал от дълга си да я защитава, за да пее на местните педерасти. Айде чемодан-вокзал-домой при Зеления да радва бойците в окопите!


21 Юни 2024 10:56 | пухльо
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Абе бегай на фронта да се биеш за родина, земя и семейство бе педераст.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар