Пентагонът със секретно видео със среща с НЛО

13 януари 2020 12:54   1 коментар   5320 прочита


Военноморските сили на САЩ заявиха, че Пентагонът разполага със секретно класифицирано видео на скандален инцидент с НЛО.

Сюзън Гоф, говорител на Пентагона, съобщи за сайта Вайс (Vice): „Министерството на отбраната, по-специално ВМС на САЩ, разполага с видеото. Както военноморските сили и моят кабинет заявиха по-рано, тъй като разследването продължава, няма да обсъждаме публично отделни доклади/наблюдения”. „Все пак мога да ви кажа, че датата на видеоклипа е 14 ноември 2004 г.

Не очакваме това видео да бъде разкрито за широката общественост“, каза Гоф. Информацията се отнася до среща от 2004 г. между самолетоносач от клас „Нимиц” и странни неидентифицирани обекти. Три видеоклипа с неизвестни въздушни срещи, направени от пилоти на ВМС, се появиха между 2017 и 2018 г. През декември 2017 г. „Ню Йорк Таймс“ съобщи за видеоклип с въпросните пилоти от ВМС, прихванали летящ обект край брега на Сан Диего на 14 ноември 2004 г.

Американският флот призна още през септември 2019 г., че изтеклите кадри, направени от пилоти, имащи радарно-визуална среща с неидентифицирани летящи обекти, са автентични. Въпреки че те все още не са идентифицирани, ВМС твърдят, че въздушните тела са навлезли в зоната на военните учения. Изследователят Кристиан Ламбрайт пусна искане по Закона за свобода на информацията, отнасящо се за инцидента, в отговор на което ВМС признаха, че „са открили някои неща, които са класифицирани като „Строго секретно“.

Прегледът на тези материали показва, че понастоящем са маркирани и класифицирани като „Строго секретно “ по изпълнителна заповед 13526, а органът за класификация е решил, че пускането на тези материали би причинило изключително сериозни щети на националната сигурност на Съединените щати“. Бившият служител на Пентагона Луис Елизондо, който също е и човекът, помогнал да се направи видеоклипът на Военноморските сили публично достояние, заяви пред Мадърборд, че Пентагонът не винаги предоставя точна и пряка информация на обществеността. „Пентагонът има дълга история на предоставяне на неточна информация на американския народ“, каза Елизондо./Monitor.bg/


Още за: САЩ   НЛО   среща   Още от: Любопитно

Принтирай статия
1 коментар
13 Януари 2020 13:12 | айде пак конспирации
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

уж било секретно, пък имало видео, ми то всеки фантастичен филм може да мине за подобно нещо, снимат си го уж секретно и го пускат понагласено, ужким е истина, но това си е типично за американците
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар