Парите на Европа! 5000 банди печелят по 110 милиарда евро годишно 

26 януари 2020 08:14   2 коментара   3871 прочита


 ЕС готви план за изземване на незаконно придобитите средства 
 Пет хиляди престъпни групировки в Европа заработват и печелят по 110 милиарда евро годишно. Данните са на европейския комисар по вътрешните работи Илва Йохансон, която съобщи, че европейските власти разследват повече от пет хиляди престъпни групировки. Чистата им печалба е над 110 милиарда евро. 

Данните бяха оповестени на неформална среща на министрите на вътрешните работи на ЕС в Загреб, съобщи БГНЕС. 

На срещата европейските министри обсъдиха борбата срещу организираната престъпност, тероризма, трафика на хора, защитата на децата от престъпления в интернет, а също и миграцията и противодействието на трафика на хора. След срещата комисар Йохансон заяви, че ЕС е готов работи по приемането на план за изземване на незаконно придобитите средства, съобщават и хърватски медии. 

Хърватският министър на вътрешните работи Давор Божинович, който ръководи неформалната среща, заяви, че гражданите имат право да очакват правителствата да защитят тяхната сигурност. Комисарят по правосъдие в ЕК Дидие Рейндерс обяви, че през февруари ще бъде обсъден първият доклад за върховенство на закона на ЕС. Документът ще дава препоръки и насоки на европейски държави, които нямат независима съдебна система. 

“Бихме искали да видим първия годишен доклад за върховенството на закона, поставен на масата по време на германското председателство”, допълни Рейндерс. Германия ще поеме председателството на ЕС от Хърватия на 1 юли тази година. 

 dnes.bg/

2 коментара
27 Януари 2020 18:18 | Хаххахаххаха
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

5000 по 110 милиарда .....хахаххахаххахахаххаххахаххахахаххахахахахха щатите русия китай и индия немат такъв бюджет взети заедно.... ше пускат аванта на векви бааанди разбираш ли да изкарат по 110 млрд. Годишно хахаххахахафаффафафафаффафафхахахаххахаххахахахахах ебати забавната статия


28 Януари 2020 12:09 | Бекъм
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Струма - стършел :)
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар