Пациент от Ковид отделение "благодари" на здравния министър за вечерята си

17 януари 2021 20:33   3 коментара   8985 прочита


Менюто в ковид отделенията стана тема на бурен дебат в социалните мрежи. Това се случи, след като бургазлия сподели в социалните мрежи възмущението си от "вечерята", която получили пациентите в Окръжна болница Бургас. Райко Маджаров и останалите пациенти в отделението получили еднакво "меню" - филия хляб и бучка сирене. 

В профила си във фейсбук Маджаров благодари на здравния министър за полагащото му се меню, видя trafficnews.bg. Оказа се, че храната в друга бургаска болница е на същото ниво. Или поне това коментира мъж, който се е лекувал в УМБАЛ "Бургас". За вечеря той твърди, че е получил две филии и парче сирене, опаковано в найлон. 

В същото време, в коментар под публкацията жителка на Тенерифе показа менюто, което получава като придружител на своята дъщеричка. В момента малкото момиче е настанено в държавна болница на острова, след претърпяна операция. 

Всъщност, постът на Маджаров предизвика вълна от реакции. Някои от тях бяха в подкрепа на пациентите, а други - осъдителни. 

"Не си влязъл там, за да се наядеш! Лекарства не стигат, той се заоплкавал от вечерята в условия на пандемия. Колко хора си отидоха... благодари се, че си жив да правиш снимки", гласи един от тях.

"Без пълноценна храна с силни лекарства организма ще има ли сили да се бори и без да вливат добавки", е отговорът на болния. 

"Късметлия си,че поне са ти дали салфетка аз такава не получих...", казва друг потребител в коментара си.  

Според Маджаров проблемът не е във филията, а в отношението, което получават пациентите, които, в крайна сметка, плащат осигуровки. Освен това, липсват предписания на лекарите с какво може да се храни един пациент и с какво - не. 

"Бил съм в болница, където трябваше да се ядат специални храни, и ми дадоха лист, на който беше всичко описано , какво може да ми се доставя и какво - не", разказва пациентът. В ковид отделението на бургаската болница обаче нямало никакви насоки каква храна може да се внася. А менюто, вместо съобразено с индивидуалните нужди на пациентите, било еднакво за всички - филия с бучка сирене.


Още за: меню   ковид   отделение   Бургас   Още от: Любопитно

Принтирай статия
3 коментара
17 Януари 2021 22:27 | ????????
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

В Европа е ясно, но вижте под сиренето в кесия това разкапано нещо, маса ли е, шкафче ли е ?! Мизерия !!


18 Януари 2021 16:42 | !
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Болните о т К-19 е препоръчително да не приемат никаква храна няколко дни, а да пият много вода!


19 Януари 2021 09:10 | Бай Ончо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

тая гнусотия на снимката не е само в благоевград същата картинка се наблюдава и в дупнишките болници
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар