Нашествие на летящи хлебарки в Гърция

20 юни 2024 07:46   1 коментар   2503 прочита


 

През последните две седмици общинските власти в Лариса получават десетки сигнали от граждани за нашествие от летящи хлебарки в домовете и по улиците.

Според заместник-кмета на гръцкия град появата на голям брой от специфичния вид не е необичайна за Лариса през лятото, особено след мека зима, но тази година „заразата“ изглежда особено остра, пише гръцкото издание „Катимерини“.

 

Експертите допълват, че неотдавнашните наводнения в района също са допринесли за проблема.

Идентифициран като Periplaneta americana (американска хлебарка), вредителят, който залива Лариса, може да се разпространява с бързи темпове благодарение на способността си да лети.

Местните власти правят всичко възможно да напръскат повече от 8500 решетки в града с инсектициди, които трябва да помогнат за ограничаване на проблема, но жителите също са призовани да се включат в битката, като напръскат имотите си.


Още от: Любопитно

Принтирай статия
1 коментар
20 Юни 2024 13:09 | зелен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Нищо лично:ВЪПРОС - това да не е продължението като МАНАТА по лозята, подарък в пазарните етично-кон кур ентни вззаимоотношения? Мине стоманената птица и кеш за химиците, най-вече за "кибиците" дистрибутори и хуйтелските вериги по средиземноморието-ААА? Белким се справите, но не тровете ЧОВЕЦИТЕ!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар