Мистериозен обект навлезе в Слънчевата система, може да е кораб на извънземни

15 септември 2019 10:57   1 коментар   6710 прочита


Астрономът-аматьор Генадий Борисов е открил нов междузвезден обект, дошъл от външността на Слънчевата система, според „Minor Planet Center“.

Първият междузвезден обект в нашата Слънчева система беше открит от астрономите през 2017 г. Oumuamua имаше хиперболично движение, което показваше, че е дошъл отдалеч и никога няма да се върне там.

Със сигурност той предизвика и много спекулации за произхода му, една от които може да е, че той принадлежи на извънземни. Новооткритият обект е вторият междузвезден обект, следват допълнителни проучвания. Борисов за пръв път забелязал обекта на 30 август с помощта на телескоп, който сам направил. Последвали по-нататъшни потвърждения, а „Minor Planet Center“ издаде известие за новият обект, наречен „C / 2019 Q4 (Борисов)“. Ако неговото междузвездно естество бъде потвърдено, то ще получи ново наименование, започващо с "2I" (I като начална буква на думата Interstellar).

Учените започнаха да изследват формата на орбитата му и изчисленията показват, че тя има хиперболична, а не елиптична форма, която характеризира небесните тела в Слънчевата система. Хиперболичната форма показва, че този новооткрит обект ще напусне системата ни и никога няма да се върне. /blitz.bg


Още за: обект   система   кораб   Още от: Любопитно

Принтирай статия
1 коментар
16 Септември 2019 15:03 | нептунец
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Генадий, Генадий, че си аматьор е повече от ясно, много фантазираш или ти се иска да се срещнеш с извънземни, първо ако има такива ти гарантирам, че изобщо няма да ги видиш, а ако някога видиш такива се моли да не са от лошите
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар