Международно автомобилно изложение в Ню Йорк: Това е най-красивата кола за 2024 г

31 март 2024 08:34   3784 прочита


 
 
В Ню Йорк на международния автомобилен панаир се проведе връчването на престижните награди „The Road to World Car 2024“ и „World Car Finals Powered by Brembo“. Между другото беше дадена и награда за най-красив автомобил през 2024 г. 

Носител на тази престижна награда е Toyota Prius. 

„Върнахме се в началото, за да преоткрием Prius, мислейки дали просто ще направим продукт, превръщайки го повече в такси, или ще създадем нещо, което да спечели сърцата. “ В крайна сметка избрахме да направим кола, която хората да обичат не само заради обективните й качества, но и заради емоционалното изживяване от шофирането“, каза Ясуши Уеда, главен инженер на Prius. 

 

Жури от 100 изтъкнати международни автомобилни журналисти от 29 държави избра победителите чрез тайно гласуване въз основа на техните оценки за всеки автомобил. 

Всички превозни средства, отговарящи на условията за другите категории на Световната награда за автомобили, автоматично отговарят на условията за наградата за най-красива кола за 2024 г. Тази година се състезаваха общо 70 автомобила. 


Дизайнерска комисия, състояща се от шест високо ценени световни експерти по дизайн, беше помолена първо да прегледа всички номинирани и след това да направи кратък списък с препоръки за окончателно гласуване на журито. 

Финалистите в надпреварата за най-красив автомобил станаха "Форд Бронко", "Ферари Пуросанге" и "Тойота Приус". В крайна сметка последният триумфира. 


Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар