Канадка продава разкошната си къща с конкурс за есе

23 януари 2019 09:26   4473 прочита


Всеки участник освен писмо, трябва да прати на собственичката и 25 долара

Жителката на канадския град Калгари Алла Вагнер буквално взриви медиите и социалните мрежи с необичайното си предложение. Дамата разиграва своята разкошна триетажна къща с площ 352 квадратни метра в живописен квартал, на брега на езеро в специфичен конкурс.

За да станете щастлив собственик на имота, трябва да платите участието си в конкурса (25 канадски долара) и да изпратите на Вагнер писмо от максимум 350 думи. Естествено, трябва да се преборите с хиляди други участници.

Жената отбелязва, че писмото може да бъде написано в свободна форма като есе, стихотворение или просто няколко параграфа текст. След това Вагнер ще избере 500 финалиста, а после независимо жури ще определи победителя.

Вагнер решила да продаде дома си не защото е щедра или луда. Работата е в това, че през лятото на миналата година тя претърпява инцидент, след който не може да се придвижва по къщата. Затова и решава да я продаде 1,7 милиона долара. За петте месеца, в които къщата е била на пазара, никой не е проявил интерес към нея. Затова канадката е решила да действа по този необичаен начин.

Хитростта на Вагнер е очевидна. Жената се надява, че в конкурса й ще участват около 60 000 души, които внасяйки по 25 долара, ще й помогнат да събере исканите 1,7 милиона долара. Също така къщата все още се продава, а ако Вагнер я продаде по обикновения начин, обещава да върне 25-те долара на всички участници.trafficnews.bg


Още за: жителка   канадка   къща   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар